Blog uit het oosten met oog op het westen

Na de koude dagen van een paar weken geleden is het nu dan eindelijk tijd geworden dat de lente aan begint te breken. Wat is er nu lekkerder dan met je bol even in de zon kunnen zitten na een lange dag werken, of juist tijdens die drukke werkdag eventjes een ommetje maken terwijl het zonnetje schijnt? Daar kan niks tegenop. Alleen zijn de kaarten niet voor iedereen zo gunstig verdeeld dat het mogelijk is om in de avondzon te kunnen zitten. Dit is alleen weggelegd voor mensen met een tuin of balkon op het westen. En zelfs daar zijn niet alleen voordelen aan verbonden.

Het is namelijk zo dat een tuin of balkon (of überhaupt al een raam) op het zuiden of westen in de zomer vanaf het warmste moment van de dag volledig in de zon staat. Als je ramen hebt op het westen, dan zal je dit waarschijnlijk wel herkennen. Het is even afzien, maar halverwege de zomer ben je alweer gewend aan de hete temperaturen in huis… of je doet er al eerder wat aan! Ben jij benieuwd hoe je deze situatie voor jezelf kan verbeteren? Lees dan snel verder, want in dit blog vertellen wij jou graag over een paar handige tips over het buitenhouden van de zon bijvoorbeeld door zonweringen!

Tip één: zet je ramen open

Dit is er misschien een waar je zelf al eens over na hebt gedacht. Maar het openzetten van ramen is op warmere dagen echt iets wat jouw woonruimte kan redden van verstikkende temperaturen. Dit geldt zeker voor wanneer de betreffende ruimte twee ramen tegen over elkaar heeft zitten die open kunnen. Dit komt echter niet vaak voor, maar wanneer dit wel het geval is, is het zeker de moeite waard om op deze manier jouw eigen airco installatie in werking te laten treden!

Tip twee: zorg voor donkere ruimtes

Donkere ruimtes blijven koeler dan plekken waar de zon de complete dag naar binnen kan schijnen. Zorg er daarom voor dat jouw ruimte ook afgesloten kan worden van het licht. Wanneer je hier zelf nog niet aan gedacht hebt, kan het verstandig zijn eens te kijken naar zonwering. Je kunt zonwering voor binnen kopen die past bij jouw interieur, of je gooit het over ene hele andere boeg en kiest voor color blocking. Hier moet je echter wel van houden, in kleding kan het best mooi zijn maar in jouw interieur is het vaak een gewaagde stap.

Heb je genoeg inspiratie opgedaan om zelf aan de slag te gaan? Succes deze zomer!

Geef een reactie