Zijn altcoins de nieuwe bitcoin?

Wie het nieuws de laatste tijd ook maar een beetje heeft gevolgd kan het niet ontgaan zijn. De waarde van de Bitcoin is dit jaar boven de 60.000 dollar uitgekomen. Er zijn veel mensen die door Bitcoin miljonair zijn geworden, maar nog meer mensen die zichzelf voor de kop slaan omdat ze geen Bitcoins hebben gekocht een aantal jaar geleden. Toch is er voor de laatste categorie mensen nog hoop. Naast bitcoin zijn er ook nog andere cryptovaluta en deze cryptovaluta zijn nog niet zo hard gestegen als de Bitcoin. In deze blog zal ik kort een aantal andere populaire cryptomunten bespreken. De cryptomunten die ik zal bespreken zijn: Dogecoin, Ethereum, Ripple en Litecoin. Je doet er verstandig aan om deze cryptomunten kopen.

 

Dogecoin

Dogecoin cyrptomunten koipen, is de laatste weken veel in het nieuws geweest. Dit komt voornamelijk doordat Dogecoin de laatste maanden veel meer waard is geworden. Dogecoin is tenopzichte van vorig jaar zelfs met meer dan 11.000% gestegen. Deze waardestijging komt echter niet uit de lucht vallen. Dogecoin is de laatste maanden bekender geworden doordat bekende zakenmensen over Dogecoin begonnen te tweeten. De bekendste persoon die over Dogecoin begon te tweeten is Elon Musk. In zijn tweets geeft hij aan dat Dogecoin de cryptomunt is voor het volk. Hierdoor is de populariteit van de munt enorm gestegen de afgelopen periode. Het is echter maar de vraag of Dogecoin de hoge waarde kan vasthouden.

Ethereum

Waar Bitcoin ook wel het goud van de cryptomunten wordt genoemd, wordt Ethereum als het zilver beschreven. De blockchain technologie van Ethereum verschilt met die van Bitcoin. Waar Bitcoin meer gericht is op het vasthouden van waarde, is Ethereum cryptomunten kopen, ontstaan met het idee om contracten te kunnen afsluiten met een eigen valuta. Het grote verschil tussen Ethereum en Bitcoin is dat er een eindige hoeveelheid Bitcoin is. Over een aantal jaar kan er geen nieuwe Bitcoin meer worden geminned. Hierdoor wordt Bitcoin ook wel als goud aangeduid, het is namelijk vrij zeldzaam. Ethereum heeft dit niet. De enige cap die op het minnen van Ethereum zit, is de limiet van 18 miljoen Ethereum per jaar.

Ripple

Ripple cryptomunten kopen, ook wel aangeduid als XRP is wellicht een vreemde eend in de bijt. Ripple is in tegenstelling tot de eerder genoemde cryptomunten niet ontworpen voor consumenten, maar voor banken. Het idee achter Ripple is dat banken naar elkaar Ripple kunnen overmaken en op deze wijze een kunnen internationale transacties veel sneller plaatsvinden. Bij internationale transacties duurt het nu namelijk een tijdje voordat het geld op de andere rekening staat, maar met Ripple zal dit proces enorm versneld kunnen worden.

Geef een reactie