Zomertijd? Houd je baby uit de zon!

Witte snoetjes

Hoogblonde baby’s. Van die schattige, roze mollige minimensjes met een flinke bos witte krulletjes en vier tandjes waarmee ze je genadeloos om de vinger winden. Iedereen kent ze wel, de meeste mensen van mijn generatie bezitten zelfs een exemplaar. Heerlijk met je kindje naar het strand, of lekker uitwaaien voorop de fiets in de zomer. Jij bent lekker buiten en je kindje geniet zichtbaar van de zachte wind door zijn of haar haren en de zon op het gezicht. Wacht eens even… zon op het gezicht? Is dat nou echt zo een goede combinatie met het lichte huidje waar we het net over hadden? Nee! Dus of je nou thuis in de tuin speelt met je kleine of deze mee op pad neemt, houd rekening met de steeds maar sterker wordende zon!

Tips

Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Toch kan je door een paar simpele kleine wijzigingen je baby gemakkelijk beschermen van de zon. Denk daar bij aan:

  • Open deur nummer 1: zonnebrand. Het is zo voor de hand liggend, maar vergeet niet om je kindje regelmatig in te smeren met zonnebrand. Deze tere huidjes verbranden echt heel erg snel. Resultaat: krijsende baby omdat alles pijn doet. Is. Het. Niet. Waard.
  • Hoedjes! Doe je kindje een hoedje op als hij in de open zon zit. Zo bescherm je zijn hoofdje tegen de hitte en verbrandt zijn huid onder zijn haartjes ook minder snel.
  • Lekker in de tuin aan het spelen? Heerlijk! Investeer dan wel in een goede parasol. Met een parasol van flinke grootte heb je al gauw meerdere vierkante meters schaduw, waaronder jij en je kindje de hele dag lekker kunnen spelen. Zet hier bijvoorbeeld een kinderbadje neer, en ga er lekker naast zitten in je loungeset. Genieten!
  • Ook als je verder gaat dan eigen tuin is de parasol een echte musthave. Er bestaan parasols in alle formaten, dus ook reisformaten die je makkelijk mee kan nemen op de fiets als je een stukje verder wil zitten.
  • Dunne, bedekkende kleding. Kleding is natuurlijk hartstikke warm en veel ouders voelen dan ook de behoefte om hun baby in de luier rond te laten lopen. Logisch, maar bedenk je ook dat deze huid nog helemaal niks gewend is. De huid is nog piepjong en wordt verder altijd beschermd door de kleding. Trek je baby dus dunne, bedekkende kleding aan. Dat zorgt er meteen voor dat er geen schuurplekjes komen tussen zijn babyvetjes.

Wat doe jij om je baby zo veel mogelijk buiten maar toch ook uit de zon te houden? Laat het me weten!

Geef een reactie