2 makkelijke knutselprojecten die ook jij kan uitvoeren

palletranden

Nu de dagen korter worden vind ik het erg fijn om na werk nog een beetje te rommelen. Dat ene plankje eindelijk ophangen, dat kaste fiksen of een nieuw knutselproject starten. Het geeft voor mij enorm veel voldoening om iets moois te maken dat vervolgens ook in huis gezet kan worden. Of natuurlijk iets prachtigs voor de tuin kan ook. Uiteraard heb ik voor al deze klussen wat materiaal nodig. Omdat ik geen onbeperkt budget heb, kies ik regelmatig voor de budgetvriendelijke opties. Aangezien er vast meer mensen zijn die deze mening delen, geef ik je vandaag 2 makkelijke knutselprojecten die ook jij kunt uitvoeren. Allemaal met één materiaal: palletranden.

#1 Een rustieke bloembak

Een eerste leuke creatie is een bloembak maken met palletranden. Ik heb het voordeel dat ik in de buurt woon van een transportbedrijf en een tuinderij. Hierdoor staan er doorgaans wel wat pallets met versleten palletranden tot mijn beschikking. De opzetranden voor pallets zijn dan in principe nog in orde. Alleen zijn ze niet meer optimaal geschikt voor het veilig vervoeren van goederen. Ze zijn met andere woorden afgekeurd voor het originele doel. Gelukkig kan ik er dan lekker mee aan de slag. 

Mijn favoriete knutselproject met palletranden is een rustieke bloembak. Heb je bijvoorbeeld een stuk grond waar je diverse bloemen en planten in wilt plaatsen, maar mis je iets? Zet dan een paar palletranden in elkaar en plaats deze direct op de grond. Vul de bloembak vervolgens tot de rand met nog meer grond. Hierdoor creëer je speelse hoogteverschillen in de tuin én heb je een rustieke bloembak waar je een bijzondere bloem in kunt zetten. 

#2 Een zandbak voor de (klein)kinderen

Heb je kinderen of misschien al lieve kleinkinderen? Dan raad ik je aan dit knutselproject te proberen. Met palletranden creëer je namelijk gemakkelijk een leuke zandbak voor de kinderen. De opzetranden zijn namelijk gemaakt voor een pallet met euronorm afmetingen. Dit is tevens een perfect formaat voor een zandbak. Haal wat tegels uit de voor- of achtertuin. Baken de zandbak af met de veelzijdige palletranden. Vul de zandbak vervolgens met genoeg zacht zand en je bent klaar! 

Nou, bijna dan. Ik raad je ten slotte nog aan om even een deksel te maken. Neem hiervoor een stuk hout en maak het op maat. Gebruik vervolgens wat scharnieren. Zo zorg je er namelijk voor dat de deksel goed blijft zitten en geen ongenodigde gasten gebruik zullen maken van de zandbak!

Geef een reactie