Heerlijk warm op je elektrische onderdeken

elektrische onderdeken

Ben je een echte koukleum? Dan heb je vaak zware dagen en nachten in ons koude kikkerlandje. Natuurlijk kun je dikke truien aantrekken of een extra winterdeken op je bed leggen, maar soms is dat niet genoeg. Gelukkig zijn er nu nog betere oplossingen voor je, zoals een elektrische deken. Vooral de onderdeken zorgt ervoor dat je gehele bed heerlijk opgewarmd is voordat je erin gaat liggen en zorgt er natuurlijk ook voor dat je vervolgens de hele nacht warm blijft. Kun je al niet wachten om op je elektrische onderdeken te kruipen? Lees hier dan alles over deze heerlijke uitvinding. 

Het gemak van een elektrische onderdeken

Het fijne van een elektrische onderdeken is dat je de onderdeken bijna niet ziet. Je kunt deze gewoon netjes verstoppen tussen het matras en het hoeslaken. Een groot voordeel van een elektrische onderdeken ten opzichte van een bovendeken is dat de onderdeken heel gelijkmatig het gehele bed verwarmt. Het gehele oppervlak waar je onderdeken op ligt, je hele bed dus, wordt allemaal verwarmd. Vaak zie je dat je hoofd niet verwarmd wordt door de elektrische onderdeken. Dit is bewust zo ontworpen, omdat je hoofd voor afkoeling zorgt wanneer je het onbewust te warm hebt gekregen in de nacht. Dit voorkomt oververhitting. Toch zijn er ook een aantal modellen die de vorm hebben van een hoeslaken. Deze kun je wel over het gehele bed verplaatsen. In dit geval loopt er geen bedrading langs de plekken waar het hoofdkussen normaal ligt zodat wederom je hoofd niet verwarmd wordt.

De perfecte temperatuur voor jou

Elektrische onderdekens komen in verschillende varianten. Een belangrijk punt om te overwegen is de verschillende temperatuurstanden die je wenst te hebben voor je deken. Sommige dekens kennen er maar eentje, terwijl andere dekens er wel meer dan vijf hebben. Ben je nogal wispelturig en is iedere nacht weer anders voor jou? Dan zijn meerdere temperatuurstanden zeker geschikt voor je. Zo kun je de onderdeken nauwkeurig instellen. Wat ook belangrijk is om rekening mee te houden is of je met een partner slaapt of niet. Als dat het geval is en jullie zijn beide koukleumen, dan kun je kiezen voor een deken met één temperatuurzone. Heb je het juist veel sneller koud dan je partner of andersom? Dan is het natuurlijk verstandig om te kiezen voor twee temperatuurzones. Op deze manier kun je beide helften op andere temperaturen verwarmen. Tot slot bepaal je of je een variant wil die de hele nacht blijft verwarmen of niet. Deze eerste variant is heerlijk voor de echte koukleumen, terwijl de tweede variant beter is voor het milieu. Kies dus of je gaat voor een deken met automatische uitschakeling of niet. Zijn de keuzes gemaakt? Dan kun je op zoek naar de perfecte onderdeken voor jou.

Geef een antwoord