Wat voor gaskachel wil jij in huis hebben?

Je bent verzekerd van comfort wanneer je een gashaard koopt; met één druk op de knop staat de kachel heerlijk te branden. De warmte wordt door de hele ruimte verspreid en je kan alleen nog maar genieten.

Gaskachels zijn voorzien van de modernste technieken en bovendien blijven de branders ook in ontwikkeling. Het vuur van een gaskachel komt daardoor erg dicht in de buurt van een echt houtvuur.

De verschillende soorten modellen van een gaskachel:

De inzethaard

Heb je al een schouw in een bestaande situatie en wil je alleen een nieuwe haard laten plaatsen? De inzethaard is dan meestal de handigste optie. Een openhaard wordt namelijk vaak vervangen door een inzethaard. Dit model haard is bedacht om te plaatsen in een bestaande situatie en kan meestal met wat kleine aanpassingen de andere haard vervangen. Er hoeven weinig dingen te worden weggebroken, omdat er aan de binnenkant een afvoer wordt aangesloten. Voor elke bestaande situatie is daarom een passende haard te vinden!

De inbouwhaard

Word je enthousiast van comfort en gemak en houd je van modern? Zoek dan niet verder, want dan is de inbouwhaard de oplossing. Deze haard kan strak in de muur worden ingebouwd. Je kunt dan zelf nog bepalen in welke kleur je de ombouw geschilderd wilt hebben. Zo bepaal je zelf welke uitstraling je jouw ruimte geeft. Is de klassieke gashaard toch meer wat je zoekt? Ook dan is de inbouwhaard de oplossing. In combinatie met een schouw breng je de klassieke sferen terug in jouw ruimte.

De hangende gaskachel of haard

Heb je beperkte ruimte voor een gashaard? Een hangende haard is dan precies wat je zoekt! Deze haard neemt weinig ruimte in en geeft een ruimtelijk effect, waardoor de haard niet zo erg op de voorgrond is.

Een vrijstaande gaskachel

Een vrijstaande kachel zal niemand ontgaan, het is een echte blikvanger! Deze variant kachel geeft iedereen de mogelijkheid om rond het vuur te zitten. De positie van deze kachel hangt niet af van een muur, waardoor deze op elke willekeurige plek in de kamer geplaatst worden. Dit geeft het geheel een ruimtelijk effect. Sommige modellen zijn zelfs draaibaar. Zo kan je zelf kiezen welke kant jou de meeste warmte en sfeer geeft.

And last but not least, de tuinhaard

Stel je voor; je geniet al de hele avond van het zomerse weer in je tuin, maar het begint af te koelen. Je wilt nog niet naar binnen, dus je zet jouw tuinhaard aan. Zo kun je nog extra lang genieten van de buitenlucht en bovendien geeft deze haard ook veel warmte en sfeer. De haard kan gemakkelijk verplaatst worden en kan ook op elke plek in je tuin neergezet worden. De modernste technieken kunnen een vuur creëren die bijna niet te onderscheiden is van een echt houtvuur. Het gas kan op twee verschillende manier naar de haard toegevoerd worden. Dit kan door middel van een gasfles of door de haard aan te sluiten op de aardgasleiding. 

Geef een reactie