Een gasvrij huis voor in de toekomst, het begint met goede isolatie!

Over een aantal jaar moeten we allemaal van het gas af. Maar daar komt natuurlijk het een en ander bij kijken. Want hoe krijg jij je huis helemaal gasvrij? Wij geven je in deze blog een aantal tips zodat jouw huis geheel gasvrij kan worden. Het enige wat jij moet doen is de tips opvolgen en de investering maken. Want dat is het uiteindelijk, een investering in vloerisolatie, isolatie in het algemeen en misschien wel een nieuwe kookplaat.

Maar in deze blog gaan we het vooral over isolatie hebben. Welke voordelen heeft het en wat kan het jou uiteindelijk opleveren. Boven het eerder genoemde natuurlijk. Maar laten we er eens samen naar kijken.

Isoleren is een slimme investering. Dat is algemeen bekend, aangezien je er de grootste energiewinsten mee kunt boeken. Maar de voordelen gaan verder dan verlaagde verwarmingskosten in de winter. Ontdek wat isolatie precies de moeite waard maakt.      

1. Bespaar op energiekosten

Jouw woning blijft warmer in de winter en koeler tijdens de zomer. De verwarming en airconditioning hoeven dus minder te werken. Het resultaat daarvan zie je terug op je energiefactuur. Met een totaalrenovatie van jouw woning bespaar je al gauw 30% op je jaarlijks energiebudget. Breng Luminus op de hoogte na afronding van jouw project en wij verlagen onmiddellijk jouw maandelijkse voorschotfactuur. Zo kan je direct profiteren van jouw investering.

2. Geniet van meer comfort in huis

Isoleren verhoogt het wooncomfort. Jouw woning warmt sneller op en de binnentemperatuur blijft constanter. Een goede isolatie voorkomt tocht en maakt komaf met het onaangename gevoel van koude muren. Ook in de warme zomermaanden stijgt jouw comfort, want isolatie houdt de hitte buiten.

3. Profiteer van premies nu het nog kan

De huidige isolatiepremies worden elk jaar verder afgebouwd. Begin vorig jaar verviel al het fiscaal voordeel voor de plaatsing van dakisolatie in bestaande woningen. Je kan wel nog profiteren van de Mijn Verbouwpremie. Onder deze koepel werden een heel aantal premies voor energiebesparende verbouwingen verenigd om het aanvraagproces te vergemakkelijken. Ook de elektriciteitsnetbeheerders en sommige gemeenten en steden reiken voorlopig nog premies uit voor de plaatsing van isolerende ramen en dak-, vloer- en muurisolatie. Wees er dus snel bij om jouw voordelen niet te missen!

4. Verhoog de waarde van jouw woning

Een goed geïsoleerde woning is meer waard op de verkoop- en huurmarkt. De energieprestaties zijn een steeds belangrijker argument in het beslissingsproces van kandidaat-kopers. De isolatiewaarde van jouw woning heeft dus een directe invloed op de waarde.

5. Verklein jouw ecologische voetafdruk

Een kleiner energieverbruik betekent een daling van je CO2-uitstoot. Isoleren is dus ook een goede zaak voor onze planeet. 

Geef een reactie