Spanje, the place to be!

Vooral als je het mij vraagt. Misschien ben ik niet de juiste persoon om het aan te vragen. Maar ik ben helemaal verliefd op Spanje. Of ik nu in een hotel zit, op camping la masia of een airbnb huur. Je maakt mij het gelukkigst wanneer ik in Spanje ben. Maar ik ga jou natuurlijk vertellen waarom Spanje een top land is. Zo kan jij voor jezelf kiezen wanneer je gaat om verliefd te worden op het land.

Klaar om Spanje te ontdekken? Wij hebben er alle vertrouwen in dat je na het lezen van dit artikel meer dan genoeg inspiratie hebt om Spanje te bezoeken. 

Spanje: het land van tapas, mooie stranden en ontzettend veel gezelligheid. Niet gek dat wij als Nederlanders dan ook massaal naar dit land op vakantie gaan. Wat de mooiste plekken van Spanje dan zijn? Wij zochten het uit en maakten een top 25 van bezienswaardigheden die je gezien wilt hebben.

1. Ronda

In de bergen van Andalusië ligt Ronda. Deze stad is verdeeld is tweeën en wordt door imposante hoge bruggen met elkaar verbonden. Onder deze bruggen kun je de rivier Guadelevín bewonderen. Althans als je geen hoogtevrees hebt.

2. Costa de la Luz

Parelwitte stranden, helderblauwe zee en veel rust. Dat is waar Costa de la Luz bekend om staat. Dit kustgebied wordt dan ook niets voor niets ‘het best bewaarde geheim van Spanje’ genoemd. Veel toerisme ga je hier niet vinden. Ideaal toch?

3. Madrid

Het is de hoofdstad van Spanje en zeker niet één om over te slaan: Madrid. Cultuur, geschiedenis en goed eten: het is hier allemaal te vinden. Breng een bezoek aan het Prado-museum of aanschouw het Koninklijk Paleis. Vervelen ga jij je er zeker niet. 

4. Garganta de los Infiernos

Het natuurreservaat Garganta de los Infiernos heeft alles in huis om het decor te vormen van één van de films van Lord of The Rings. Imposante rotsen, hoge watervallen, kleine beekjes en prachtige natuurzwembaden zorgen dat er genoeg te zien valt tijdens één van de vele wandelingen die je in dit gebied kunt doen.

5. Moraira

Een kunstplaats zonder toeristische hotels en winkels? Met een bezoek aan Moraira ontdek je dat er genoeg ontspanning en rust te vinden valt in Spanje. Leuk bijkomend voordeel? De zee is schitterend en het strand is geweldig.

6. Granada

De bezienswaardigheid Alhambra laat wel zien waarom Granada een plek is om te bezoeken. Deze stad beschikt over smalle straatjes en gezellige kleine restaurantjes en maakt het erg aangenaam om in te verblijven. Knus is het woord dat Granada goed omschrijft.

7. Bárdenas Reales

Bárdenas Reales heeft een uniek semi-woestijnachtig landschap: kaal en onherbergzaam kun je het zeker noemen. Dit natuurgebied is door de UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat en huisvest veel dieren. Van adelaars tot gieren en muizen tot schilpadden: je vindt ze hier allemaal.

8. Las Cuevas del Drach

Vier grote grotten die zich maar liefst 25 meter onder de grond bevinden? Dat is wat je bij Las Cuevas del Drach aan gaat treffen. Een tour door deze grotten kost meer dan één uur en is inclusief klassiek concert. Ja, die worden in deze grotten gehouden.

9. Málaga

Strand, natuur, kunst en cultuur: in Málaga is het allemaal te vinden. Breng een bezoek aan de prachtige boulevard of bezoek Plaza de la Merced en geniet van de tapas terwijl de straatmuzikanten zich aan je voorbijtrekken. Wat wil je nog meer?

10. Cabo de Gata

Ken je dit strand? Dat kan wel kloppen. Deze plek is namelijk gebruikt in een film van Steven Spielberg. Het is een ongerept en uitgerekt strand en doet je door de grote rotsformaties erg klein voelen. Wij zijn fan.

11. Sevilla

Een authentiekere stad dan Sevilla ga je niet vinden. Dat garanderen wij je! De hele stad voelt als een openluchtmuseum aan en de gezelligheid maakt dat je niet meer weg wilt. Of je nu het Koninklijk Paleis, de Kathedraal of Giralda bezoekt: versteld ga je staan.

12. Selva de Irati

Als je in het Selva de Irati rondwandelt, een gebied met een oppervlakte van 17.000 hectare, waan jij je voor even in een sprookjesbos. De rood tot gele beuken- en sparrenbomen, kabbelende meren en het uitzicht op de Pyraneeën, is wat dit bos echt een unieke ervaring maakt.

13. San Sebastián

Het mooiste zandstrand van Europa? Die is in handen van San Sebastián (La Concha). Maar San Sebastián is meer dan dat. Wat dacht je van het 123 meter hoge Christusbeeld Sagrado Corazon? Ben jij gek op eten? Ook dan zit je bij de gastronomische hoofdstad van Spanje goed.

14. Bilbao

Als je in Bilbao arriveert ontgaat het pronkstuk van de stad je niet snel: het Guggenheim museum. Ook Marcado de la Ribera – een grote markt waar van alles wordt verkocht – is niet snel te missen. Mooi? Zeker weten! 

Geef een reactie