Wat je allemaal moet weten over een elektrische fiets

Het is tegenwoordig een begrip op straat: een elektrische fiets. Je ziet ze overal en zijn eigenlijk ook niet te missen. Omdat het tegenwoordig zo populair is en we er niet meer aan ontkomen gaan we het er eens uitgebreid over hebben. Wat zijn nou allemaal de voordelen van een elektrische fiets, zitten er nadelen aan en waarom zou je het wel of niet aanschaffen?

Snelheid

Het grootste voordeel van een elektrische fiets is natuurlijk de snelheid. Je hoeft zelf niet veel te trappen, maar je gaat alsnog als een speer naar voren. Met een elektrische fiets heb je verschillende standen en kan je zelf bepalen welke snelheid je wilt gaan gebruiken. Deze snelheden kan je natuurlijk afwisselen voor de situatie. Als er veel tegenwind is of je een helling opgaat kan je voor een andere stand kiezen. Maar wanneer het windstil is en je ook een beetje wilt genieten van het fietsen en de omgeving, kies je voor een mildere stand. De mogelijkheid om het fietsen jezelf gemakkelijker te maken is ontzettend prettig, zeker voor minder fitte of oudere mensen. Zo kan je alsnog genieten van de buitenlucht, de natuur en ook de beweging.

Duurzaam

Een elektrische fiets is over het algemeen een duurzame investering. Als je elke dag met de auto of de scooter gaat, komen er nou eenmaal veel kosten bij kijken. Denk aan wegenbelasting, verzekeringen, benzine en parkeerkosten. Met een elektrische fiets hoef je je hier geen zorgen om te maken. Je kan je fiets pakken wanneer je wil en je fiets parkeren waar je wil. Het enige waar je wel rekening mee met houden is dat je accu is opgeladen. Als je jezelf aanleert om standaard je accu op te laden na een lange fietstocht, zit je altijd goed. Je wil natuurlijk niet tijdens een lange fietstocht erachter komen dat je accu leeg is en je de terugweg toch op eigen energie moet gaan doen.

Een elektrische fiets kan je overal kopen. Wel is het goed om van tevoren eens een ritje gemaakt te hebben en te kijken of het bij je past. Fietsenwinkel Almere heeft een geheel assortiment aan fietsen, inclusief elektrische fietsen. Daarom is het wel fijn om bij fietsenwinkel Almere eens te vragen voor een proefrit en te kijken hoe het voor je voelt. Het is een investering en daarom is het sowieso prettig om de fiets in het echt te kunnen bekijken. Daarbij kan je gelijk op pad voor accessoires. Denk aan een fietsmand, bagagetassen, etc.

Geef een reactie