Energie zuinig leven, neem een paar stappen.

Je wilt natuurlijk energie zuinig leven, want we weten allemaal dat we op de natuur moeten letten en de klimaatveranderingen deels onze schuld zijn. Daarom is het altijd goed om op te letten wat je wel en wat je niet gebruikt. Nu zeggen ze dat LED lampen voor 80% minder energie gebruiken. Dat scheelt natuurlijk heel veel. Maar is het gebruik maken van alleen LED lampen genoeg om energie zuiniger te leven?

Zorg voor dubbel glas in huis.

Nee, alleen LED lampen is natuurlijk niet genoeg. Het is ook belangrijk dat je op andere aspecten gaat letten. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, die laten veel meer warmte of kou binnen en daar moet jij weer tegen koelen of juist stoken. En dat kost super veel energie. Dus vervang alles van enkel glas voor dubbel glas. Dan kan je gelijk jouw verwarming een standje lager zetten in de winter. 

Wanneer jij apparaten niet gebruikt, zet ze uit.

Dit klinkt echt super logisch. Maar veel mensen doen het niet. Wanneer je een apparaat niet gebruikt moet je hem uit zetten. Dan verbruikt hij geen energie. Wanneer je hem op stand by zet, blijft het apparaat energie gebruiken ook al is het apparaat niet in gebruik. Op deze manier kan je ook gelijke energie besparen. En wanneer je een apparaat niet gebruikt, hoeft hij eigenlijk ook helemaal niet aan te staan. Toch?

Vervang de lampen.

Zoals we al zeiden in de intro. LED lampen verbruiken tot 80% minder energie, en zijnd daarom ook beter voor het besparen van energie en het energie zuinig leven. Vervang daarom al jouw lampen door LED lampen. Het verschil zal je niet gelijk merken, maar dat komt op zijn tijd. Wat we moeten allemaal kleine stappen nemen toch?

Een goed geïsoleerd huis is de helft.

Wanneer jouw huis goed geïsoleerd is, hoef je natuurlijk ook minder moeite te doen om jouw huis te koelen of juist te verwarmen. Zorg er daarom voor dat jouw huis goed geïsoleerd is.

Dit alles zal jou helpen bij energiezuiniger leven. En zoals we al zeiden, je zal het verschil niet gelijk merken. Alles moet met kleine stapjes gebeuren, stapje voor stapje vooruit. En met kleine stapjes betekend het dat je ook in kleine stapjes het resultaat zal zien. En je hoeft niet je gehele leven om te gooien om energiezuiniger te leven zoals je ziet. 

Geef een reactie