Tips voor jouw bedrijfsverhuizing

schoonmaakbedrijf

Afgelopen jaar ben ik met mijn onderneming naar een groter pand verhuisd. De zaken gaan al enige tijd goed en ik had meer ruimte nodig. Daarbij kon ik ook naar een betere locatie, dus de keuze was snel gemaakt. Toen kreeg ik voor het eerst te maken met een hele bedrijfsverhuizing. Verhuizen heeft altijd behoorlijk voeten in aarde, maar ik had me nogal verkeken op wat er bij zo’n verhuizing komt kijken. Alle materialen, machines en kantoorspullen moesten naar de nieuwe locatie. Daarnaast moest ik ook de opleveringsschoonmaak verzorgen. Het was nog een hele klus om dat allemaal op tijd af te krijgen. Ik had van tevoren bedacht dat ik er geen hulp bij wilde. Het leek me niet nodig een verhuisbedrijf of schoonmaakbedrijf in te huren. Daar heb ik uiteindelijk toch voor gekozen. Zonder extra hulp had ik het niet op tijd gered.

Vele handen maken licht werk

Ik dacht dat ik het wel af kon met de hulp van mijn medewerkers, maar het bleek uiteindelijk toch te veel werk voor ons kleine team. Daarom schakelde ik midden in de verhuizing toch een verhuisbedrijf in. Daarnaast koos ik er ook voor een schoonmaakbedrijf in de arm te nemen. De verhuurder van mijn vorige pand stelde strenge eisen aan de opleveringsschoonmaak. Ik wilde geen enkel risico lopen, want dan zou ik de borg misschien niet terugkrijgen. Het schoonmaakbedrijf dat ik uiteindelijk inschakelde scheelde echt een boel zorgen en veel werk. Wat extra handen kosten wel geld, maar dat woog niet op tegen de problemen die ik anders had gehad. De opleveringsschoonmaak is goed verlopen, dus de verhuurder was tevreden. Het bedrijf heeft meteen ook het vloeronderhoud verzorgd. Die kosten heeft de verhuurder betaald. Hij was erg tevreden over het resultaat. Mede daardoor kan er direct een nieuwe huurder in zijn pand. 

Andere handige zaken

Ik raad je dus aan dingen uit te besteden, vooral als je met een klein team van medewerkers moet verhuizen maar wel veel grote objecten moet verplaatsen. Daarnaast kan ik je adviseren op tijd te beginnen. Maak een planning en bekijk of al je machines en andere spullen in het nieuwe pand passen. Regel vast vloeronderhoud voor je nieuwe pand als dat nodig is, natuurlijk het liefst voor je aan de verhuizing begint. Als je je bedrijf op soepele wijze kunt verhuizen scheelt dat enorm veel stress. Je start op die manier ook veel makkelijk op, op je nieuwe locatie.

Geef een reactie