Tips voor een kantoor make-over

kantoor make-over

De zomer zit er helaas alweer bijna op en dat betekent ook dat we weer aan de bak moeten op het werk. Ik werk zelf op kantoor en vind dat het weer is eens tijd is voor een desk make-over. Dit maakt het werken toch wat gezelliger en maakt me weer enthousiast om aan de slag te gaan. In dit artikel bespreek ik een aantal tips om je kantoor leuk en natuurlijk ook functioneel in te richten. Mocht je veel thuis werken, dan kun je deze tips natuurlijk ook gebruiken.

1. Foto’s

Foto’s op en rond je bureau maken een kantoorruimte helemaal eigen. Plus je hebt altijd je dierbare familie en vrienden toch nog een beetje bij je op de werkvloer. Naast foto’s kun je je bureau ook personaliseren door bijvoorbeeld inspirerende quotes in te lijsten en neer te zetten. Let er wel op dat je bureau niet te gezellig wordt, want je moet je natuurlijk nog wel kunnen concentreren. 

2. Daglicht

Probeer zoveel mogelijk met daglicht te werken. Dit bevorderd niet alleen de productiviteit en creativiteit, maar daglicht werkt ook goed voor je humeur. Een bureau dat voor een raam of een open ruimte geplaatst staat zorgt er overigens ook voor dat de werkruimte optisch groter lijkt. Heb je toch een bureaulamp nodig? Let er dan op dat de lamp niet te fel of te wit licht geeft, maar zacht licht met een gele ondertoon. Niemand heeft zin in een zeurende hoofdpijn door te fel licht.

3. Organiseren

Productief aan de slag gaan en een rommelige werkplek zijn twee dingen die absoluut niet samen gaan. Zorg ervoor dat je je werkplek altijd opgeruimd achterlaat zodat je de volgende dag niet gelijk in een troep moet starten. Richt bureaulades efficiënt in zodat alles z’n eigen plekje heeft. Probeer niet teveel te bewaren en gooi ook vooral eens in de zoveel tijd onbelangrijke spullen weg. Er is genoeg aanbod aan pedaalemmers die geschikt zijn voor een kantoorruimte.

4. Stationary 

Begin het nieuwe jaar met wat nieuwe kantoorspullen. Koop een leuk notitieboek, een mooie pen en een handige agenda voor jezelf. Persoonlijk merk ik dan gelijk dat ik meer zin heb om aan de slag te gaan met mijn nieuwe spulletjes. Niks is zo fijn als beginnen met schrijven in een nieuw notitieboek! 

Hopelijk helpen deze tips je om met frisse moed aan de bak te gaan op kantoor. Na de zomer zijn je hersenen weer klaar voor een flinke dosis nieuwe ideeën en creativiteit, dus probeer deze zo optimaal mogelijk te benutten. 

Geef een reactie