Oudere honden verzorgen

Oude honden, jonge honden

Onze trouwe viervoeters hebben natuurlijk een leven lang liefde nodig. Honden zijn prachtige huisdieren die trouw zijn en liefde geven aan hun baasjes. Daarom is het belangrijk dat baasjes de verantwoordelijkheid nemen om hun hond of honden goed te verzorgen. Er zijn twee perioden in het leven van een hond die het belangrijkst zijn en veel aandacht van de baasjes vragen. De eerste periode is natuurlijk wanneer de honden puppy’s zijn en ze opgevoed moeten worden. Tijdens deze periode zul je de hond bijna constant aandacht moeten geven. De andere periode is wanneer de honden bejaarden zijn. Net als mensen krijgen honden last van ouderdom kwaaltjes en daarom zul je meer aandacht aan de hond moeten geven. In dit artikel bespreek ik hoe je het beste kunt zorgen puppy’s en oudere honden.

Als het om puppy’s gaat is het natuurlijk een feit van aandacht aan de trainen. Puppy’s zijn ongelofelijk lief maar ook druk en ongetraind. Je zult daarom puppy’s moeten leren dat jij de leider bent en dat ze naar de door jou gestelde regels moeten luisteren. Daarnaast is het natuurlijk ook nodig dat je de puppy zindelijkheid leert. Dit kan best een tijdje duren en daarom heb je veel geduld nodig. Een van de grootste problemen met puppy’s is bijten. Puppy’s bijten om de wereld te verkennen want ze hebben natuurlijk geen handen. Maar puppy’s hebben hele scherpe tanden. Je zult daarom een puppy moeten leren, op een positieve manier, om niet in enkels of handen te bijten maar in speeltjes.

De juiste voeding

Wanneer het gaat om oudere honden is het natuurlijk een ander verhaal. Oudere honden zullen vaker naar de dierenarts moeten en ook een andere soort voeding nodig hebben. Een goede optie wanneer het gaat om hondenvoer, zowel voor oude honden als jongere honden is Eukanuba. Dit hondenvoer is bij een gemiddelde dierenwinkel beschikbaar. Dit hondenvoer merk is opgericht in 1969 en de naam komt voort uit de jazz-cultuur. Het woord staat voor ‘allerbeste’. Het hondenvoer is speciaal ontwikkeld als voer voor honden die te kampen hebben met gezondheidsproblemen. Het zijn gezondheidsproblemen die vaak bij oudere honden voorkomen. De problemen waar het voer mee helpt zijn bijvoorbeeld huid- en vachtproblemen, nierproblemen, urinewegproblemen en overgewicht.

Het is natuurlijk zo dat honden ongelofelijk van eten houden en ook blijven eten zolang je ze eten geeft. Daarom zijn veel honden gevoelig voor overgewicht. Gezonde voeding is daarom belangrijk voor honden van elke leeftijd.

Geef een reactie