Je huis verhuren als jij er (tijdelijk) niet woont?

Wanneer je de trotse eigenaar bent van een huis in, bijvoorbeeld, Amsterdam, dan doe je dat niet zomaar meer van de hand. Je weet immers dat de huizenprijzen de afgelopen jaren bizar zijn gestegen. Oké, je kunt je huis misschien leuk verkopen, maar het vinden van een nieuw huis valt nog lang niet mee. Toch wil je je huis ook niet leeg laten staan als jij voor een groot project een half jaar of nog langer naar het buitenland moet. Natuurlijk kun je je nichtje vragen om al die tijd in je huis te trekken, maar er is ook nog een andere mogelijkheid: je kunt je huis verhuren en er zo ook nog wat geld aan overhouden.

Je huis verhuren terwijl jij niet in het land bent?

Het kan een beetje spannend zijn: je huis verhuren als jij niet in het land bent. Je hebt dan totaal geen zicht op wat er zich afspeelt in je huis en of er wel goed voor je huis wordt gezorgd. Je huis verhuren expats is echter een perfecte oplossing. Expats zijn mensen die, tijdelijk of meer permanent, naar Nederland komen en dan woonruimte nodig hebben. Door je huis te verhuren aan expats weet je dat er beter voor je huis gezorgd zal worden. Toch is je huis verhuren via een organisatie een beter idee dan zelf op zoek te gaan naar huurders.

Continue bewoning is beter voor je huis

Een huis dat leegstaat zal sneller vervallen. Er moet gestookt worden en de lichten moeten af en toe aan, de waterleiding moet gebruikt worden. Je huis verhuren is dan ook een heel verstandige zet. Je voorkomt dan ook dat krakers je huis weten te vinden en het niet meer willen verlaten. Maar zomaar een advertentie online zetten en iemand je huis laten huren is gewoon gevaarlijk. Jij weet niets van die mensen. Door een organisatie in te schakelen weet je zeker dat er goed voor je huis wordt gezorgd en dat afspraken worden nagekomen.

Vraag het wel even na

Niet overal is het verhuren van je eigen huis toegestaan. Het is dus belangrijk om, voor je je huis gaat verhuren, te informeren bij je gemeente naar de regels die gelden. Het kan zijn dat er een maximum periode geldt of dat je huurders zich niet (tijdelijk) mogen inschrijven op jouw adres. Is alles akkoord? Dan is er niets meer dat je tegenhoudt om je huis te verhuren en misschien wel je volledige maandelijkse hypotheekbedrag te kunnen innen.

Geef een reactie