Op een budget je badkamer opknappen

complete douchecabine

Soms dan is het tijd voor iets nieuws. In je leven, maar soms ook gewoon in huis. Een ruimte waar dit gevoel op gegeven moment een keer zal komen is de badkamer. Je brengt er meer tijd door dan je denkt en na een (lang) tijdje zal je het gevoel krijgen dat je eigenlijk heel graag iets nieuws zou willen. Even een andere sfeer of draai aan de badkamer. Misschien ben je je bad wel helemaal zat en wil je alleen nog een douche. Het kan ook zijn dat je juist een bad zou willen, omdat je zonder bad eigenlijk echt iets mist. Soms kunnen kleine details al een verschil maken. Helaas kunnen zulke verandering erg duur zijn, maar ook dan kan je echt je badkamer opknappen. In deze blog vind je voorbeelden van hoe je je badkamer op een budget kan opknappen.

Verandering in kleine details

Veranderingen hoeven niet altijd groots te zijn om een verschil te kunnen maken. Soms is het al genoeg om kleine details aan te passen. Misschien heb je wel een andere toiletborstel nodig of een nieuwe set handdoeken. Het kan ook zijn dat je misschien behoefte hebt aan meer ‘groen’ in de badkamer, waarvoor het toevoegen van een plant al een groot verschil kan maken. Het zijn soms de kleine details die een badkamer of andere kamer in huis een heel ander gevoel kan geven. Net of je een nieuwe badkamer in stapt, maar dan alleen door kleine verandering.

Grotere veranderingen

Soms ben je toe aan een echt grotere verandering. Dat kan, maar dit kan alleen veel kosten. Het aanschaffen van een nieuwe douche of bad kan al snel hoog oplopen en duur uitpakken. Gelukkig zijn er steeds meer oplossingen op de markt die dit probleem kunnen verhelpen. Het aanschaffen van een complete douchecabine kan bijvoorbeeld een uitkomst zijn. Dit is een compleet samengestelde douchecabine, waarbij je niks extra’s meer toe hoeft te voegen en dat voor een vaste, redelijke lage, prijs. Het is natuurlijk mooi meegenomen dat alles in een keer samen klaar is en je ook nog niet extra tijd moet besteden om het zelf samen te stellen. Echt een uitkomst dus als je grote veranderingen wil bereiken met een kleiner budget.

Een likje verf en goede schoonmaak

Als laatst zijn het soms niet eens de meubels en details zelf die storend zijn, maar mist de algehele schone en strakke indruk die de badkamer op je maakt. De oplossing hiervoor kost helemaal niet zoveel geld en kan al een groot verschil maken. Een nieuw likje verf op de muren kan al een nieuwe schone uitstraling geven. Niet elke badkamer heeft dit natuurlijk, dus is dat niet zo in jouw geval, dan is het een optie om de badkamer eens helemaal goed onder handen te nemen. Een sopje, bleekmiddel en alle schoonmaakmiddelen die je maar kan vinden komen hierbij te pas. Een goede schoonmaak sessie in je badkamer is altijd lekker, maar kost vaak veel tijd en werk. Na een tijdje kan dit een beetje verwaarloosd worden, wat de badkamer minder fijn maakt. Door de badkamer dus grondig schoon te maken en goed op te ruimen, kan de badkamer al een hele andere, frisse uitstraling en sfeer hebben die je net nodig had. 

Geef een reactie