Onze nieuwe keuken

Ongeveer twee jaar geleden ben ik verhuist naar een groter huis. Ons oude huis had een hele kleine keuken. Mijn vader werkte vaak tot laat dus mijn moeder kookte. Ik vond het heel erg leuk om te helpen. In het begin kwam ik alleen om mee te snoepen van het deeg voor de appeltaart. Een tijd later kon ik ook echt nuttig werk verzetten. In de ochtenden vond ik het leuk om voor iedereen een eitje te bakken. Het begon met dit soort kleine gerechten. Naarmate ik oude werd ging ik steeds serieuzere dingen maken. Op een dag waren mijn ouders allebei laat thuis. Mijn broer wilde mij helpen met koken. We besloten om spaghetti te maken. Na een half uur stevig kokkerellen stond er een grote pan rode saus op het fornuis. We wilde extra lief zijn, dus besloten om ook de tafel te dekken. De borden stonden hoog in de kast, dus mijn broer klom op een stoel. Toen hij naar beneden stapte nam hij met een riem lus van zijn broek de steel van de pan saus mee. Als een soort katapult lanceerde de saus door de hele keuken. De witte wanden waren bijna helemaal rood. De vloer was bijna niet meer te zien door de sausspetters. Onze ouders begrepen dat het een ongeluk was, maar waren wel verdrieting. We kregen de keuken niet meer schoon.

Nieuwe keuken

De keuken in het nieuwe huis was veel ruimer. Omdat het een nieuwbouwhuis was mochten we zelf de indeling bepalen. Het was een soort vierkant met grote ramen aan de voorkant van het huis. Mijn vader, broer en ik wilde mijn moeder verassen omdat we de vorige keuken hadden verpest. We probeerden met slimme vragen te achterhalen wat haar stijl was. Op een avond zei ze dat ze altijd al een kookeiland wilde hebben. En aan dat kookeiland stonden dan vier mooie barkrukken met armleuning. Dit wilde ze graag zodat ze samen met haar vriendinnen een wijntje kon drinken terwijl iemand stond te koken.

Inrichten

Mijn moeder hield veel van wit. We kozen een mooie witte koelkast. Een mooie hoge zodat ze niet hoefde te bukken voor haar wijn. Om het kookeiland heen kwamen veel kasten om al het servies op te bergen. Mijn ouders hadden mooi servies van hun bruiloft dus we kozen voor kasten met glazen deurtjes. Na veel klussen kwam onze moeder voor het eerst in het nieuwe huis. Ze vond haar nieuwe keuken geweldig en heeft het nooit meer over de oude gehad.

Geef een reactie