Mijn nieuwe kamer

Vroeger toen ik klein was deelde ik samen met mijn broer een kamer op zolder. We waren drie en vijf jaar oud. Door de leeftijd was het delen niet zo erg. Sterker nog het was vaak eigenlijk wel gezellig. Naarmate we ouder werden heeft onze vader een gipswand in het midden van de kamer gebouwd. Hierdoor hadden we beide ons eigen plekje. Ik vond dit geweldig want dit betekende dat ik mijn kamer kon gaan inrichting hoe ik het wil. Ik hield heel erg van ridders. Al mijn muren zaten vol met posters. Ik vond het een superkamer. Het enige mindere was dat ik een trap af moest om naar de badkamer te gaan. En dit betekende twee trappen naar beneden wanneer ik naar school moest. Nog wat jaren verder waren mijn broer en ik te groot voor het kleine huisje. We gingen verhuizen.

Kamer kiezen

Het nieuwe huis was veel groter. Mijn broer en ik mochten zelf onze kamer kiezen. Na een spelletje getal onder de tien mocht ik als eerst. Ik koos direct voor de kamer die op dezelfde verdieping zat als die van mijn ouders. Hier was ook de badkamer en het toilet. Ook hoefde ik maar één trap naar beneden om bij de woonkamer te komen. Tijdens deze verhuizing was ik ongeveer elf jaar oud. Je smaak is dan behoorlijk wat anders dan rond je zeventiende. Mijn ouders lieten mij zelf mijn kamer inrichten. Ik koos voor een turquoise vloer. Dit was gemaakt van een soort zeil. Mijn kamer was niet heel groot, ongeveer vier bij drieënhalve meter. Hierdoor moest ik goed omgaan met de indeling. Ik koos voor een klein bureau, waar mijn laptop op stond. Hiernaast stond mijn boekenkast en daarnaast mijn kledingkast. Ik koos voor een eenpersoonsbed zodat mijn kastje waar de TV op stond ook in mijn kamer paste.

Herindeling

Ongeveer zes jaar later vond ik mijn kamer veel te kinderlijk. Samen met mijn vader ben ik opnieuw gaan inrichten. In mijn oude kamer had ik laminaat. Ik vond dit erg huiselijk en deed me denken aan de goeie tijd in ons oude huis. Hierom wilde ik dit weer hebben. Visgraat laminaat is mijn favoriet. Mijn vader heeft dit er heel mooi ingelegd. Het kleine oude bureau ging eruit. In de plaats kwam een mooi groot houten bureau. Mijn eenpersoonsbed maakte plaats voor een tweepersoonsbed. Mijn tv hebben we aan de muur gehangen. Ik was dolgelukkig met mijn nieuwe kamer.

Geef een reactie