Een weekje spa

Mijn familie houdt heel erg veel van reizen. Al vanaf jongs af aan namen mijn ouders me overtal mee naartoe. Toen ik zeven jaar oud was zag ik Amerika voor het eerst. Ik weet er helaas niet veel meer van. Gelukkig hebben we heel veel fotoboeken. Op latere leeftijd wilde we allemaal vakanties met meer avontuur. We zijn gaan hiken in IJsland. Een tocht van vier uur om bij een natuurlijke heetwaterbron uit te komen. Dit voelde als een soort gratis spa, geweldig. Een vakantie verder besloten we om naar Florida te gaan. Hier wilde we jetskiën in het water. De gids vertelde dat hier veel haaien zwemmen. Mijn moeder durfde niet van haar jetski af, maar mijn vader en broer doken er gelijk in.

Nieuwe bestemming

Wanneer we op vakantie gingen kozen we vaak voor plekken die we al kenden of waarvan vrienden vertelde dat ze er waren geweest. Deze keer wilden we graag iets nieuws ervaren. Costa Rica, Rusland, Brazilië en Turkije waren landen die geen van ons echt kende. Ieder gezinslid kreeg een land toegewezen om dit beter te leren kennen. Costa Rica had heel veel jungle en paste precies bij onze stijl van vakanties. Ook hadden ze er heel erg lekker eten. Helaas betekende dit wel een heel eind vliegen. Ons gezin is bovengemiddeld lang, dus een vliegtuig is niet onze beste vriend. Dit was ook erg belangrijk. Rusland was uiteraard een stuk kouder, maar ook heel avontuurlijk. Deze schreven we af omdat we toch wel van warmte hielden. Brazilië was net zoals Costa Rica een hele goede match, maar betekende ook ver vliegen. Alle keuzes afwegende, besloten we te kijken naar vliegtickets naar Turkije.

Nieuwe soort vakantie

Een aantal weken voor vertrek opperde mijn moeder een idee voor een andere soort vakantie. Misschien konden we deze keer wat rustiger aan doen. We hadden allemaal drukke school- en werkweken achter de rug. We vonden dit een heel goed idee. Mijn moeder kwam met het idee om naar een spa te gaan. Je kon hier heerlijk tot rust komen, en alles kiezen wat je nodig had om te relaxen. Eenmaal aangekomen kon het relaxen beginnen. Mijn broer en vader namen een massage. Mijn moeder ging in een modderbad. En ik ging heerlijk liggen op de bank in het water, met bubbels. Het was een hele goede keus geweest om te relaxen. In de avond zijn we heerlijk uit eten gegaan in een restaurant dat in de spa zat. Het was verrukkelijk.

Geef een reactie