Mijn leven als pechvogel

Sommige mensen hebben bijna altijd geluk. Zo vaak, dat het wel heel toevallig lijkt. Je zou bijna denken dat ze de boel voor de gek houden. Ze winnen altijd prijzen en krijgen toevallig in één gesprek al die leuke baan waar ze van droomden. Ik heb ook zo’n familielid. Stiekem ben ik een beetje jaloers op haar, want mijn situatie is het omgekeerde. Ik heb gewoon altijd pech! Wil je meer horen over mijn levensverhaal als pechvogel? Lees dan snel hieronder verder.

Kluns

Het begon allemaal al vroeger toen ik klein was. Ik was als klein kind al vreselijk onhandig. Andere kinderen vielen ook wel eens, of gooiden ook wel eens iets om, maar bij mij was het extreem. Er ging geen dag voorbij dat ik niet thuiskwam met blauwe plekken of schaafwonden. En mijn tante dacht zelfs dat ik niet goed kon zien, omdat ik altijd drinken omgooide. Een klein en onhandig opdondertje was ik dus…

Hoe ouder, hoe beter?

Je zou denken dat dit beter ging naarmate ik ouder werd. Maar nee hoor, ik was nog steeds zo onhandig. Drinken omgooien deed ik niet meer elke dag gelukkig. Nu gebeurde mij andere dingen. Denk bijvoorbeeld aan altijd mijn boeken vergeten voor school. En mijn enkel verstuiken omdat ik iets te dronken was geworden op een feestje. Ja ja, ik heb nog heel lang met een enkelbrace gelopen…

Niet de enige

Gelukkig besefte ik mij al snel, dat ik niet de enige ben die wel eens pech heeft. Natuurlijk heeft de een meer van dit soort ongelukjes dan de ander. Maar toch voelde ik mij al snel niet meer de enige toen ik mijn vrienden over mijn pechvogel leven vertelde. En dit is ook gelijk een tip van mij. Want het kan heel erg fijn zijn, als je wel eens pech hebt, om dit te delen. Gedeeld leed is halve leed, is niet voor niets een uitdrukking!

Het kan altijd erger

Tegenwoordig zie ik mijn leven niet meer als het leven van een pechvogel. Ik besefte mij, naast dat ik niet de enige ben die wel eens pech heeft, dat ik eigenlijk heel gelukkig ben. Ik ben, ondanks mijn nog steeds niet helemaal normale enkel, kerngezond. Dat kan niet iedereen zeggen. Daarnaast heb ik een leuke studie waar ik bijna klaar mee ben en een leuke baan. Ik heb genoeg geld om te leven en ook nog af en toe leuke dingen te doen. Kortom; het kan veel erger. Je zou ook kunnen zeggen: ik ben een gelukkige pechvogel.

Geef een reactie