Denk goed na over welke magazijnstelling je kiest

Wanneer je een bedrijf hebt, dan weet je dat je flink moet betalen voor iedere centimeter pand dat je wilt neerzetten. Het is dus van het grootste belang dat je zuinig omgaat met de ruimte. Dat je een ruimte precies zo weet in te richten dat deze perfect is voor jouw bedrijf. In een kantoorpand wijst de inrichting zich vaak vanzelf. Maar in een magazijn is dat toch net weer anders. Heb je te maken met grote, zware voorraad die met een heftruck uit het magazijn gehaald moet worden of heb je te maken met kleine materialen die met de hand gepakt moeten worden? Iedere indeling vraagt weer om een andere magazijnstelling. Of je nu palletstellingen nodig hebt voor het opbergen van witgoed of legbordenstellingen voor het opbergen van sokken, de magazijnstelling moet passen bij je bedrijf.

Moet je altijd gaan voor een nieuwe magazijnstelling?

Natuurlijk is een nieuwe magazijnstelling fijn. Gloednieuw en nog geen gebruikerssporen van eerdere eigenaars. Je hebt geen stickers te verwijderen en je kunt deze magazijnstelling precies zo indelen als je zelf wilt. Maar wat nu als je een standaard magazijnstelling nodig hebt? Dan kun je net zo goed gaan voor een tweedehands exemplaar. Zeker wanneer het doel van je magazijn is dat je medewerkers alle materialen goed moeten kunnen terugvinden is een tweedehands magazijnstelling een prima oplossing.

Wanneer ga je wel voor nieuw?

Heb je een spiksplinternieuw bedrijf? Dan is de kans groot dat je kiest voor een compleet nieuwe magazijninrichting. Maar wat nu als er in het magazijn geen klanten komen? Dan is dat eigenlijk zonde van je geld. Je gaat vooral voor een compleet nieuw magazijn als er ook klanten in dat magazijn komen. Je kunt dan het magazijn precies zó indelen dat het voor je klanten erg overzichtelijk is. Je klanten zullen het waarderen dat je magazijn er mooi uitziet. Dat er aandacht is besteed aan de inrichting. Klanten zullen zich op hun gemak voelen in je magazijn en sneller tevreden zijn.

Wees zuinig met de ruimte die je hebt

Magazijnruimte is, over het algemeen, ruimte die geld kost. En dat wordt ernstig duidelijk als je je spullen niet goed kunt terugvinden. Het is dus altijd belangrijk om een goede inrichting in je magazijn te hebben. Dan heb ik het natuurlijk over de stellingen en de manier van opruimen, maar ook over het logisch indelen van een magazijn. Het zou toch jammer zijn als je materialen dubbel bestelt terwijl ze (tijdelijk) ergens anders zijn opgeborgen.

Geef een reactie