Langer doen met je laptop en telefoon

We hebben bijna allemaal steeds meer technologische apparaten ter beschikking die we dagelijks gebruiken. We hebben gloednieuwe smartphones, laptops, computers, tablets, smartwatches enzovoorts. Al deze technologie is ontzettend handig in ons leven maar tegelijkertijd is al deze technologie ook zeer gevoelig en gaat het snel kapot. Apparaten zoals telefoons en laptops zijn niet bepaald goedkoop. Daarom kan het zeer in de portemonnee sparen wanneer je langer kunt doen met je technologie. In dit artikel bepreken we tips om langer met je laptop en telefoon te doen.

Bescherm tegen val en stootschade

Dit is natuurlijk de meest logische eerste tip die veel mensen helaas toch niet goed uitvoeren. Met betrekking tot je telefoon moet je er gewoon rekening mee houden dat hij nu en dan uit je handen gaat vallen. Simpelweg voorzichtig doen met je telefoon is niet genoeg. Kies voor een goed beschermhoesje voor je telefoon om valschade te voorkomen. Ook wil je beschermende folie voor het scherm. Iets wat veel mensen krijgen met hun telefoon is dat ze snel valschade oplopen. Tegenwoordig zijn er telefoonhoesjes die niet alleen je telefoon beschermen tegen valschade maar ook waterschade. Er zijn tegenwoordig volledig waterproof beschermhoesjes die een telefoon zelfs beschermen als deze volledig in het water valt. Handig als je bijvoorbeeld iemand hebt die vaak de telefoon op het toilet gebruikt. Menig Nederlander wil ook nog weleens het zwembad inspringen met een telefoon nog in de zak.

Update niet altijd meteen

Vaak zorgen updates van telefoons ervoor dat een wat oudere telefoon steeds langzamer wordt. Veel mensen vervangen dan hun telefoon terwijl deze nog een stuk langer had meegekund als er niet allemaal apps waren geüpdatet. Daarom is het slim om zeker een telefoon die al een paar jaar oud is, niet meer zo vaak te updaten.

Laptop schoonhouden

Een laptop is iets ingewikkelder dan een telefoon. Aangezien je een laptop minder vaak verplaatst en niet constant meedraagt in je zak, zal deze minder snel door vallen of stoten worden beschadigd. Tegelijkertijd is het nog steeds belangrijk om zorgvuldig met je laptop om te gaan. Denk er bijvoorbeeld aan dat een laptop in een goede tas wordt meegedragen en regelmatig schoongemaakt moet worden. Door dagelijks even het stof af te nemen zorg je ervoor dat je laptop niet door stof trager wordt. Een laptop gaat ook veel langer mee wanneer je deze niet vervangt als er iets mis is maar in plaats daarvan laat repareren. Zeker bij Macbooks is een macbook reparatie een stuk goedkoper dan een nieuwe aanschaffen.

Geef een reactie