Een all risk motorverzekering is een goed idee

Heb je je motorrijbewijs gehaald? Dan is het nu tijd om zelf een motor aan te schaffen. Je kunt dan heerlijk de weg op en genieten van de mooie uitzichten die je hebt. Je hebt op een motor een meer vrij gevoel dan in een auto. Dat is natuurlijk omdat je niet ergens in zit, maar ergens óp. Je kunt de wind voelen en de geuren ruiken. Maar zodra je een motor hebt gekocht moet je eerst wat anders regelen: een online motorverzekering. Je kunt dan kiezen voor een all risk motorverzekering. Een all risk motorverzekering is uitermate geschikt voor nieuwe, of zo goed als nieuwe, motoren. 

Waarom is een all risk motorverzekering een goed idee?

Je kunt er met een all risk motorverzekering dat je goed verzekerd bent tegen alle voorkomende ellende. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en je bent op een motor nu eenmaal kwetsbaarder dan in een auto. Een all risk motorverzekering is geen verplichte verzekering. Al ben je wel verplicht om een motorverzekering af te sluiten voor je de openbare weg op gaat. Heb je een wat oudere motor? Dan kun je ook kiezen voor de minimale verzekering: de WA motorverzekering. De all risk motorverzekering is de meest uitgebreide verzekering en die is dan ook wat duurder. Maar het is zeker de kosten waard als je een nieuwe motor hebt.

Motorrijden is niet zonder risico

Je bent op een motor, op twee wielen, wat kwetsbaarder in het verkeer. Je wordt eerder over het hoofd gezien en je wordt misschien zelf wat overmoedig bij het filerijden. Het is dan ook verstandig om, behalve een all risk motorverzekering af te sluiten, ook de juiste kleding te dragen. Draag een helm, ook voor kleine stukjes. Dat geldt netzo voor je motorpak. Je kunt zeer ernstige verwondingen voorkomen door een goed (lederen) motorpak en dito schoenen te dragen. Ook zijn handschoenen écht geen overbodige luxe.

Geniet en maak veel veilige kilometers

Veilige kilometers maken heb je, grotendeels, zelf in de hand. Je rijdt niet te hard, je rijdt niet tussen een rijdende file door en je neemt voldoende rust onderweg. Heb je net een nieuwe motor? Dan is het misschien slim om nog even een extra lesje te pakken om ook deze motor goed te leren kennen. Het gaat bij motorrijden vooral om de vrijheid en het genieten. Maak eens een lange tocht, bijvoorbeeld een rondje IJsselmeer en geniet van alles wat er onderweg te zien is!

Geef een reactie