Fotolijstjes plaatsen op de muur? Dit is waar je op moet letten

Jouw interieur van een flinke update voorzien? Dat kan op alle mogelijke manieren. Heb je ooit wel eens overwogen je saai witte muren op te fleuren met leuke kleurrijke fotolijstje? Dat kan heel makkelijk en er zijn genoeg diverse varianten aan fotolijstjes te vinden. Deze fotolijsten moeten natuurlijk wel stijlvol zijn en volledig bij je passen. Op het eerste gezicht lijkt het allemaal heel eenvoudig om fotolijsten aan te schaffen, maar er komt toch echt meer bij kijken. Je leest er in dit artikel meer over.

Bepaal de stijl van de fotolijst

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren als het aankomt op woonstijl. De ene houdt van klassiek, de ander houdt van modern. Daar ontkom je niet aan. Als je woonaccessoires gaat aanschaffen let je op wat bij je woonstijl past. Dat is net zo bij het aanschaffen van fotolijsten. Want ook in het aanbod van fotolijsten vind je een gigantisch aantal verschillende soorten, maten en kleuren. Wat bij deze dan ook van belang is, is dat je een fotolijst uitkiest die bij jouw interieur past. Dat niet alleen, maar ook de foto of poster die je erin plaatst. Een speciale fotolijst kan namelijk de foto of poster extra kracht meegeven. Ook zaken zoals formaat, vormen en materialen spelen mee als je besluit om een fotolijst op te hangen. Je merkt het, het is nog niet zo makkelijk als het doet lijken.

Formaat en vorm van de fotolijst

Voor je besluit een fotolijst aan te schaffen is het eerst handig om te bepalen welk formaat geschikt is. Dit doe je door te kijken naar de wand waar je de lijst wilt plaatsen. Een te grote of te kleine lijst heeft namelijk een negatief effect op je interieur. Besluit ook van te voren welke vorm je de fotolijst wilt hebben. Standaard zijn de rechthoekige fotolijsten, maar doe eens wat nieuws en kies voor een ronde lijst. Altijd leuk om het normaal patroon te doorbreken. Naast dat het erg opvalt geeft het een speels effect mee.

Kies het juiste materiaal voor de fotolijst

Bij elk interieur passen weer andere materialen. Voor fotolijsten die je kunt kopen bij lijstentoko heb materialen zoals hout, metaal en glas. Heb je bijvoorbeeld een klassiek interieur dan past een houten fotolijst daar mooi in. Ben je meer van het moderne en heb je een industrieel interieur dan is het beste te kiezen voor een metalen fotolijst. Kies een type fotolijst dat goed bij je voelt en past binnen het interieur.

 

Geef een reactie