Een nieuw kassa systeem aanschaffen 

Een nieuw kassasysteem aanschaffen kan een hele klus zijn en je wilt dan ook graag het beste systeem kopen. Welk systeem je het beste kunt kopen hangt af van de precieze situatie waarvoor je hem gaat gebruiken. Zo heb je andere systemen voor in de horeca dan voor in een supermarkt. En voor bijvoorbeeld een festival is weer een compleet ander systeem. Daarom kun je hier alles vinden wat je moet weten over het kopen van een kassasysteem en welke je moet hebben. 

 

Soorten kassasystemen en welke je moet hebben

Je hebt twee soorten systemen en onder deze systemen vallen weer ander categorieën. Maar het belangrijkste is dat je een point of sale kassasysteem hebt. Met alle producten erin en deze staan dan weer in productgroepen ingedeeld. Ook berekent deze kassa de hoeveelheid wisselgeld en de btw. Dit is het systeem wat de meeste grote winkels op het moment gebruiken. Het systeem is erg eenvoudig in gebruik en er vallen verschillende andere systemen onder. 

 

De elektronische kassa heeft producten erin en kan verder niet verbonden zijn met een computer zoals de point of sale kassa kan. Daardoor wordt deze ook minder gebruikt in bijvoorbeeld de horeca. Want bij horeca is het handig om meteen een bestelling van een tafel door te kunnen geven aan het systeem en dit kan alleen met point of sale.  Je zou ook nog een mplus kassa kunnen kopen. Dit is een zeer uitgebreid systeem met meerdere voordelen. 

 

Wanneer kun je welke kassa gebruiken

Point of sale kassa systemen hebben zoals net al gezegd de meeste opties en functies. Daarom worden deze meestal gebruikt in bijvoorbeeld de horeca. Maar ook in winkels met meerdere locaties. Dit omdat wanneer ergens een prijs aangepast moet worden, dit meteen overal doorgevoerd wordt. Hierdoor heb je heel veel minder werk van de prijzen en kortingen onderhouden. Ook kun je hiermee bijvoorbeeld personeelskorting onderscheiden van normale kortingen en zo kun je ook weer speciale kortingen aanmaken. Voor een kleinere winkel zou een standaard elektronische kassa ook goed werken omdat je dan vaak maar een locatie met een kassa hebt. Dit maakt het veel gemakkelijker om zonder point of sale kassa te werken. 

 

Kassa systeem leasen of huren

Het systeem zoals mplus kan ook gehuurd worden voor bijvoorbeeld evenementen organiseren. Als je niet alles met contant geld wilt moeten doen dan kun je hier een systeem huren en dit maakt het verkopen van spullen en consumpties op een evenement veel gemakkelijker. Omdat je daarna dan niet met een compleet kassasysteem zit.

 

Geef een reactie