De beste versiering voor een verjaardag

Vrienden komen, familie komt, jij bent er klaar voor: maar het huis nog niet! Met het vieren van een verjaardag is het natuurlijk wel zo leuk als de woonkamer er vreugdevol uit ziet. Om dit voor elkaar te krijgen is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn en hoe je met een paar simpele aanpassingen het huis klaar maakt voor het vieren van een feestje!

Meubelen aan de kant

Het is niet echt een voorbeeld van versieringen, maar wel een manier om de versieringen die je gaat gebruiken, beter tot z’n recht laat komen. Je hoeft lang niet alles langs de wand of op een andere plek te zetten, maar om mensen de ruimte te geven is het fijn voor jezelf om bijvoorbeeld de eettafel aan de kant te schuiven om er een soort van bar van te maken waar mensen zelf hun hapjes en drankjes kunnen pakken. Deze tafel kun je ook opfleuren om ervoor te zorgen dat mensen weten waar ze moeten zijn als ze honger krijgen!

Lampjes

Je kunt een deel van de slingers die je normaal ophangt, vervangen van kleine verlichting. Dus kerstlampjes, of lampionnetjes. Vooral ’s avonds is dit leuk, het doet veel met de sfeer. Het gevaar bij verjaardagen is dat de groepjes bij elkaar blijven en dat er vooral wordt gepraat. Als je lichtjes ophangt en de muziek wat harder zet zul je zien dat iedereen wat sneller in de stemming komt om te dansen en dat is toch eigenlijk wat je wilt! Lichtjes kun je ook altijd opbergen en later hergebruiken voor andere gelegenheden.

Ballonnen

Ballonnen zijn altijd goed. Je kunt ze overal krijgen en dat is natuurlijk niet zonder reden, ze geven aan dat er wat te vieren valt. Voor de verandering is het leuk om ballonnen uit te kiezen met een opdruk, zoals een gefeliciteerd ballon of een cijferballon. Met verrassingsfeestjes is dit ook tof, dan weet iedereen meteen: dit is wat we vieren! Vooral in het kader van een verjaardag is het heel leuk als er versieringselementen zijn die daadwerkelijk aangeven dat er iemand jarig is!

Glitter

Niet voor iedereen passend, maar je hoeft niet de hele kamer vol te hangen. Een beetje glitter maakt de ruimte al snel een stuk feestelijker, dit komt vooral omdat het lichtjes weerkaatst. Dus met een aantal slingers krijgt de kamer al snel een hele nieuwe vrolijke sfeer! Bovendien kun je glitters in allerlei vormen krijgen, niet alleen in confettivorm, maar ook als slingers of op vlaggetjes!

Geef een reactie