Backpacken in Azië: Wat neem je mee?

Backpacken is altijd al populair geweest, maar het lijkt steeds populairder te worden. In Aziatische steden als Hanoi of Bangkok kom je duizenden backpackers tegen. Ze komen overal vandaan en zijn er in alle leeftijden. Lijkt het jou ook heel tof om een backpack reis te maken door Azië? Ik kan het zeker aanraden! Om je vast voor te bereiden op een mogelijke backpack reis in dit continent, vertel ik jou in deze blog wat je mee moet nemen. 

Een comfortabele backpack

De eerste stap is natuurlijk om een backpack aan te schaffen. Vooral als je van plan bent om lang weg te blijven, is het belangrijk dat deze comfortabel is en goed bij je lichaam past. Als je bijvoorbeeld niet zo lang bent, zul je ook een iets kleinere backpack moeten kiezen. Als je een te grote kiest, zal de backpack te ver boven je hoofd uitsteken. Dit wordt uiteindelijk te zwaar en je krijgt last van je rug. Ik raad aan om een keer langs te gaan bij een winkel als de Decathlon of de Bever en hier om advies te vragen. Hier kunnen ze je goed helpen om de juiste backpack voor jou te vinden. 

Goede schoenen

Tijdens je backpack reis, zul je veel wandelingen maken. Azië is een land met enorm veel en prachtige natuur, dus er zijn hier veel tochten die je kunt doen. Zo kun je bergen beklimmen, door de jungle lopen of andere mooie natuur bezoeken. Hiervoor heb je wel goede schoenen nodig waarop je het lang uit kunt houden. Ik heb een aantal merken voor heren sneakers die ik zelf erg fijn vindt. Dit zijn bijvoorbeeld Adidas, Nike en Puma. Als je echt van plan bent om veel wandeltochten te maken, is het aan te raden om goede bergschoenen aan te schaffen. Maar ben je niet van plan om dagen door de jungle te wandelen en lange hikes te doen, dan zou ik aanraden om je dit geld te besparen en gewoon voor goede sneakers te gaan. 

Veel laagjes

Qua kleding is het soms erg lastig om te bedenken wat je in moet pakken voor een backpack reis. Je moet natuurlijk erg licht pakken, maar je wil ook voorbereid zijn voor verschillende soorten temperaturen. Ondanks dat het overdag heel warm kan zijn, kan het ‘s avonds toch flink afkoelen. Neem dus vooral heel veel laagjes kleding mee. Dan kun je wat extra’s aantrekken als het koud wordt en iets uittrekken als de zon hard begint te schijnen. Dit is ook net iets meer efficiënt qua ruimte in je backpack dan dikke en grote truien, maar laagjes zijn gecombineerd even warm.

Geef een reactie