Het oosten van Europa op bijzondere wijze ontdekken

stedentrip

Wanneer we aan “het oosten” denken, dan vliegen onze gedachten waarschijnlijk helemaal naar Aziatische landen terwijl er veel meer ten oosten van Nederland ligt. Denk bijvoorbeeld eens aan het Midden-Oosten of het oosten van Europa. Zelf wist ik nog niet zoveel over alle landen ten oosten van Nederland. Ik zat na te denken over een manier om hier verandering in aan te brengen. Wanneer ik aan oost Europa denk, dan moet ik eerlijk gezegd vooral aan de nieuwsberichten en stereotypen denken die heersen. Natuurlijk weet ik dat zo’n beeld niet klopt bij de werkelijke situatie. Daarom besloot ik het oosten van Europa dan zelf maar eens te ontdekken. Dat wilde ik idealiter wel op bijzondere wijze doen. Daarom ga ik op stedentrip!

Ideale vorm van vakantie

Er is iets dat je van mij moet weten. Ik vind het heerlijk om op stedentrip te gaan. Het is als je het aan mij vraagt echt dé ideale vorm van vakantie. Je kunt namelijk voor een beperkt aantal dagen een hele andere kant van een plaats zien. Daarvoor moet je vanzelfsprekend af en toe wel afwijken van het standaard toeristische route. Dat is helemaal niet erg. Dan leer je tenminste echt de stad in kwestie leren. Bovendien kost het allemaal niet zo veel en ben je binnen een paar dagen weer terug in eigen land en kan je weer aan de slag. Zeker voor millennials zoals ik is een stedentrip echt de ideale vorm van vakantie, naast backpacken en rondreizen. 

Krakau, Moskou en Warschau

Toen ik het besluit had genomen om op stedentrip naar oost Europa te gaan, moest ik alleen nog een bestemming uitkiezen. Wanneer ik een nieuwe stedentrip ga boeken, dan doe ik dit altijd via Bebsy. Deze reisorganisatie heeft een ontzettend groot aanbod stedentrips. Bovendien kun je zelf compleet aangeven welke accommodaties je belangrijk vind. Een ander leuk aspect aan Bebsy vind ik de extra informatie die bij elke stedentrip vermeld staat. Door die teksten te lezen krijg je echt al een beetje een beeld bij de stad in kwestie. Hierdoor had ik alle bestemmingen al gauw teruggebracht tot 3 opties: stedentrip Krakau, Moskou of Warschau. 

Het lot laten bepalen

Nou ben ik niet de beste persoon als het gaat om knopen doorhakken. Ik kan heel makkelijk iets bedenken, maar wanneer puntje bij paaltje komt en er moet iets besloten worden dan knijp ik ‘m altijd een beetje. Zo vond ik het erg lastig om een keuze te maken uit een stedentrip naar oost Europa. Uiteindelijk besloot ik het aan het lot over te laten. Ik verdeelde de 6 ogen op de dobbelsteen en gooide. Uiteindelijk heb ik een stedentrip Moskou geboekt. Ik kan niet wachten om over een paar weken het oosten van Europa op deze bijzondere wijze te ontdekken!

Geef een reactie