Zelf beleggen, hoe werkt dat precies?

Beleggen, je hebt er wel eens van gehoord maar verder heb je je hier waarschijnlijk nog nooit mee bezig gehouden. Het schijnt dat je er wat geld mee kunt verdienen, maar hoe werkt dit dan precies? En kan het ook niet behoorlijk misgaan als je in iets investeert waar je de uitkomst niet van weet? Het zijn logische vragen die bij beleggen komen kijken. Toch is het, als je eenmaal weet hoe het in zijn werk gaat, voor iedereen mogelijk om te doen. Beleggen wordt steeds populairder, al is het goed om je hier goed in te verdiepen voordat je zomaar begint. Hieronder lees je dan ook meer over dit onderwerp.

 

Wat is beleggen?

Beleggen is een vorm van investeren waarbij je jouw geld gebruikt om aandelen te kopen. Als die aandelen in verloop van tijd meer waard worden, kun je jouw aandelen later met winst verkopen aan een ander. Je doet dus een investering, in de hoop dat dit je later geld oplevert. Beleggen kun je zelf doen, je kies dan zelf de aandelen die je koopt en wanneer je ze weer verkoopt. Maar je kunt het werk ook aan een expert overlaten. De uitkomst van jouw investering kun je nooit met zekerheid voorspellen, daarom zit er een zeker risico aan. Toch is de kans op een mooi rendement voor velen toch een reden om het risico te accepteren. De beste manier om te leren beleggen is door te beginnen op een laagdrempelige manier. Zo kun je kijken of het iets voor je is, zonder dat je gelijk al je spaargeld op het spel zet.

 

Stop loss

Nu je een beetje weet wat beleggen precies inhoudt is het tijd om je verder te verdiepen. Bijvoorbeeld in stop loss, ook wel de superheld van beleggers genoemd. traden met stop-loss betekent dat wanneer de prijs een bepaald niveau heeft bereikt er automatisch een stop loss order wordt uitgevoerd. Je kunt bijvoorbeeld een stop loss order op een waarde invoeren nadat je een aandeel hebt gekocht. De waarde van een stop loss geeft aan bij welk verlies het aandeel automatisch moet worden verkocht. Ideaal dus! Een stop loss is geen garantie, maar je loopt wel minder risico om veel geld te verliezen. Je kunt immers zelf het maximale koersverlies van je aandeel instellen. De koers hoef je dus niet altijd zelf in de gaten te houden. Dat kan tevens ook als een nadeel worden gezien, je geeft namelijk de controle over je belegging uit handen. Zorg voordat je begint met beleggen dat je goed op de hoogte bent van de verschillende methoden en oefen eventueel spelenderwijs met de werking van stop loss. Wanneer begin jij met beleggen?

Geef een reactie