Winterjassen

We zitten alweer even in de herfst en het is buiten te merken dat de temperaturen dalen. En bij wat koudere temperaturen hoort natuurlijk ook een lekkere warme jas! Misschien heb je nog een goede jas van vorig jaar maar het kan ook zo zijn dat je er uit bent gegroeid of dat je hem niet meer zo mooi vindt. En voor mannen en vrouwen komen er elk jaar weer nieuwe collecties uit voor mooie winterjassen. Er zijn elk jaar natuurlijk ook bepaalde trends die we voorbij zien komen. Of dit ook echt jouw stijl is is natuurlijk de vraag. Hier wat trends van de winter van 2020/2021.

Dames winterjassen

Bijna iedere modeliefhebber heeft er eentje in de kast hangen: een trenchcoat. Er bestaan ook trenchcoats in een winteruitvoering: die zijn vaak uit wollen stoffen gesneden. Een trenchcoat kan je zo gemakkelijk combineren met verschillende looks, daarom hangt die jas in zoveel kasten! Deze jas komt bijna elke herfst/winter wel terug en is daarom ook dit jaar een echte modetrend. Deze trenchcoats zijn ook erg mooi met een ruitjes patroon! Een echte trendy jas is de maxi winterjas. In de zomer zagen we al dat alles oversized was. En zo ook deze winter zien we veel oversized maxi winterjassen voorbij komen. Iets minder ideaal als je vaak op de fiets gaat want dan kan je nog wel is blijven hangen… Shearling winterjassen zien we ook weer vaker in de winkels hangen. Dit is een heerlijke jas als je graag wilt ‘cocoonen’ in je winterjas! Hou je wel van een meer vintage look of zoek je een vintage jas? Dan is een shearling-cape echt wat voor jou! Dankzij zo’n cape krijgt je outfit weer heel wat extra glamour.

Heren winterjassen

Tussen de trends van heren en dames zit eigenlijk weinig verschil. Voor mannen is een stijlvolle trenchcoat ook altijd goed, voor mannen zien we hem wel vaak in een donkere kleur voorbij komen zoals antraciet of zwart. Oversized winterjassen zijn ook voor mannen weer helemaal terug van weg geweest. Een krakatau jas of een xplct jas zijn hier goede voorbeelden van. De oldtime favorite parka jas is ook altijd nog goed voor heren. Deze winter zien we ze wel in wat apartere kleuren voorbij komen zoals okergeel, felrood en olijfgroen. Ook wel is een keer leuk als je wat anders wil dan basic donkerblauw of zwart. Trends zijn altijd maar richtlijnen voor de mode van dat jaar, je moet altijd gewoon dragen waar jij je goed bij voelt!

Geef een reactie