Wat zijn de voordelen van private lease?

Als je een auto rijdt, is dat maandelijks een flinke kostenpost. En dat maand op maand. Veel autobezitters, zo'n 85%, hebben de kosten die ze maken per maand niet duidelijk. Dat weet je wel als je een auto privé leaset. Met deze constructie betaal je een bepaald bedrag per maand en je hoeft je alleen zorgen te maken over het tanken of opladen. In dit artikel een aantal voordelen als je besluit een auto private te leasen.

Auto leasen, goed alternatief voor auto kopen

Private lease is de laatste jaren ontzettend populair geworden onder de auto rijders. Uit een berekening reden er eind 2020 zo'n 214.000 Nederlanders in een private-leaseauto, 14% meer dan het jaar ervoor. Auto leasen is een goed alternatief voor een auto kopen. Als je geld leent om een auto te kopen kan je beter overwegen om met dat geld een auto te leasen. Je bent in vele gevallen een stuk goedkoper uit. De reden waarom mensen voor auto lease kiezen is het gemak en zekerheid van de maandelijkse kosten. Je weet waar je aan toe bent en komt niet voor onverwachte kosten te staan.

Een aantal voordelen op een rijtje bij private-lease

Zoals gezegd is een groot voordeel dat je duidelijkheid hebt over je maandelijkse kosten. Het inzicht van de autokosten is belangrijk, omdat je zeker weet waar je je overige geld aan kan uitgeven. Ander voordeel is dat je geen problemen krijgt met garagerekeningen, inruilen of verkopen van je auto. Scheelt een hoop tijd en gedoe. Je kan je energie wel beter ergens anders insteken. Met een vast inkomen kan je al een auto leasen en dat zonder spaargeld. Tot slot is een groot voordeel dat als je je auto verliest door bijvoorbeeld diefstal je een nieuwe auto krijgt. Met een auto kopen van geleend geld is dat niet het geval. Geen auto en nog wel een lening waar je aan vastzit.

Waar moet je op letten bij privé leasen?

Er zitten veel voordelen aan het privé leasen van een auto, maar je moet ook met een aantal zaken rekening houden. Je komt bijvoorbeeld niet zomaar onder je contract uit bij het leasen. Contractbreuk is niet zomaar een gedane zaak. Als je besluit om in de nabije toekomst een hypotheek af te sluiten moet je goed nadenken met een auto te leasen. Dit heeft invloed op het maximaal te lenen hypotheekbedrag. Tot moet je er rekening mee houden dat privé leasen duur is als je je auto weinig gebruikt. De meeste leasemaatschappijen geven geen vergoeding voor de niet gereden kilometers en gaan uit van een minimum van 10.000 kilometers per jaar.

Geef een reactie