Wat moet je regelen als je binnenkort op vakantie gaat?

Ga je binnenkort op vakantie buiten de Europese Unie? Dan is het handig dat je dit artikel leest. De kans is namelijk groot dat je nooit eerder buiten de Europese Unie op vakantie bent geweest en wanneer je op vakantie gaat buiten de Europese Unie, dan komen er andere zaken bij kijken die je moet regelen. De Europese Unie wordt internationaal ook wel gezien als een land en daarom gelden deze zaken niet als je binnen de Europese Unie blijft. Welke zaken je moet regelen als je binnenkort op vakantie gaat buiten de Europese Unie, vind je hier. 

 

Paspoort aanvragen 

Als je nog nooit eerder buiten de Europese Unie op vakantie bent gegaan, dan is de kans groot dat je ook geen paspoort bezit. Je hebt een paspoort nodig om de Europese grenzen over te mogen gaan. Binnen de Europese Unie heb je alleen maar een ID-kaart nodig. Als je dus nog geen paspoort hebt en je gaat binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie, dan is het verstandig om zo snel mogelijk een paspoort aan te vragen. Dit kan je doen bij je eigen gemeente en kost rond de zeventig euro. Houd er wel rekening mee dat het aanvragen van een paspoort 5 werkdagen kan duren. 

 

Laat je vaccineren 

Veel landen buiten de Europese Unie zijn nog ontwikkelingslanden. Dit houdt in dat ze ver achterlopen op de westerse wereld, waaronder Nederland. Aangezien het ontwikkelingslanden zijn en er sprake is van enorme vervuiling en slechte gezondheidszorg, komen er nog veel virussen voor die gevaarlijk voor de gezondheid zijn. Hierbij kan je denken aan Gele koorts en Hepatitis B. Als je wilt weten tegen welke virussen jij je kan vaccineren dan kan je het beste de website van de informatie autoriteit voor vaccinaties en inentingen. bekijken. Hier vind je informatie over een vaccinatie hepatitis b, maar ook weet je precies welke virussen in welk land voorkomen. 

 

Visum aanvragen 

Wanneer je een land buiten de Europese Unie wilt bezoeken zoals Mexico of China, dan ben je verplicht een visum aan te vragen. Een visum is niets anders dan toestemming van het vakantieland, dat je het land mag betreden. Landen doen dit om toezicht te hebben op wie het land betreed, met welke intenties en voor hoelang. Het aanvragen van een visum is vrij simpel aangezien je dit kan doen via een website.

Geef een reactie