Waar moet je op letten bij het kopen van een vlaggenmast?

Over het algemeen zul je bij de meeste huizen in Nederland wel ergens een plek zien waar een vlag kan worden geplaatst. Dit is in ons land een normaal verschijnsel. Er zijn namelijk verschillende dagen waarop iedereen een vlag buiten hangt om een gebeurtenis te vieren of ergens samen om te rouwen. Het brengt een vorm van eenheid in het land en herinnert ons er van tijd tot tijd aan dat we allemaal bij elkaar horen. Zo heb je bijvoorbeeld dagen als Koningsdag waarop de vlag wordt uitgehangen en zijn er ook dagen om overledenen te herdenken.

 

Waarom zou je een vlaggenmast kopen?

Je kunt ervoor kiezen om een vlaggenmast te kopen omdat je op deze manier een nederlandse vlag kunt uithangen wanneer dit nodig is. Zo kun je bijvoorbeeld een vlag ophangen als er iemand in huis is geslaagd, maar zijn er ook nog andere dingen waar een vlaggenmast handig voor kan zijn. Je hebt zo bijvoorbeeld een hoop vlaggenmast kerstverlichting. De hoogte van de vlaggenmast maakt het een ideaal artikel om een kerstboom van te maken of iets mee te doen wat opvalt. Wel is het belangrijk dat je rekening houdt met wat er allemaal wel en niet mag. Zo is het bijvoorbeeld nodig om als je in een huis woont dat ook een monument is nodig om aan de gemeente te vragen of je een vlaggenmast mag laten plaatsen. Verder mag je per huis maar één vlaggenmast laten plaatsen en ook is het niet altijd mogelijk om een vlaggenmast van langer dan 6 meter te laten plaatsen. Dit zijn een aantal dingen die je beter voor de verkoop van het product kunt uitzoeken bij je gemeente.

 

Het kopen van de juiste vlaggenmast

Wanneer je weet of je wel of niet een vlaggenmast wilt gaan kopen is het nog belangrijk dat je de juiste uitzoekt. Er zijn een hoop verschillende soorten en maten vlaggenmasten. Zo heb je houten vlaggenmasten, maar ook vlaggenmasten die gemaakt zijn van polyester. Polyester wordt vandaag de dag veel gebruikt, omdat het amper onderhoud nodig heeft en bovendien goed bestendig is tegen het weer dat in Nederland langskomt. Ook is het belangrijk om naar de hoogte van de vlaggenmast te kijken. Wat de ideale hoogte is, is afhankelijk van de plek waar je hem gaat neerzetten. Je wilt vaak niet dat die voor een raam komt te staan of andere bomen in de weg gaat zitten.

Geef een reactie