Wat is een graafmelding?

Wil jij graafwerkzaamheden uitvoeren voor een verbouwing of heb je een bouwbedrijf en moet je regelmatig graafwerkzaamheden uitvoeren? Dan is het van groot belang om de juiste voorbereidingen te treffen en hier valt ook een graafmelding onder. Een graafmelding maken is heel erg belangrijk en dit is verplicht als je machinaal wilt gaan graven. Een melding die door grondroerders verplicht gedaan moet worden als er in een openbare ruimte graafwerkzaamheden uitgevoerd gaan worden. Met een graafmelding kun je er namelijk achter komen wat er allemaal onder de grond ligt. Zo kunnen er hier kabels liggen, maar ook waterleidingen voor een woning. Wil je weten hoe dit allemaal werkt en hoe je het makkelijker kunt maken? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Klic melding doen

Een graafmelding noemen we ook wel een klic melding en is dus van groot belang. Zonder een klic melding mag er niet machinaal gegraven worden en dit is voor bedrijven een probleem. Het kadaster registreert boven de grond gegevens van woningen, luchtvaartuigen, percelen en wegen. Onder de grond doet het Kadaster dat voor netwerken van leidingen en kabels. Je kunt bij het Kadaster digitaal een klic melding doen en op deze manier de toestemming krijgen om te kunnen graven. Je ziet op deze manier precies waar je niet moet graven en waar je eventueel op moet letten. Het doen van een klic melding kan ook bij derde partijen, maar deze moeten er wel ervaring mee hebben.

Veel bedrijven moeten dagelijks nieuwe meldingen doen op te kunnen graven. Vooral grote bouwbedrijven moeten dit regelmatig doen en kunnen ze hierdoor het overzicht kwijt raken. Moet jij dagelijks klic meldingen doen voor het verrichten van graafwerkzaamheden? Dan is het misschien verstandig om een keer hiervoor digitale software in te schakelen. Je kunt er hieronder meer over lezen!

Software

Je hebt tegenwoordig speciale software waarmee je verschillende meldingen kunt opslaan. Je kunt op deze manier ervoor zorgen dat alles in een overzicht komt en dit is een groot voordeel. Je kunt op deze manier precies zien hoelang een melding geldig is en voor welk project de melding bedoeld is. Je kunt deze gegevens makkelijk delen met het personeel, zodat iedereen op de hoogte is van de graaf informatie. Kijk op het internet naar welke software hiervoor het meest geschikt is, zodat je de juiste software hebt voor het uitvoeren van graafwerkzaamheden.

Geef een reactie