Wat is beton cire?

In je huis kun je veel verschillende looks aanbrengen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een landelijk interieur gaan en gebruik maken van veel houtsoorten in je interieur, maar je kunt ook juist een erg chique huis maken door dure materialen zoals marmer te gebruiken. De laatste tijd is een industrieel interieur erg populair. Bij een industrieel interieur zie je veel metaal en hout terugkomen. Wat hier ook erg mooi bij staat is beton. De betonlook kun je in verschillende dingen terug laten komen. Zo kun je een betonnen vloer in je huis nemen, gaan voor een betonnen tafel of voor een betonnen keukenblad. Wat tegenwoordig erg populair is, is een beton gestuukte muur. Dit geeft vaak een groot effect, terwijl het helemaal niet zoveel moeite is. Je kunt dit doen met beton cire. Wat dat precies is en hoe je dit zelf kunt doen, leggen we je uit in dit artikel.

Wat is beton cire?

Beton cire komt oorspronkelijk uit Frankrijk en wordt daar al zo’n 25 jaar gebruikt in badkamers. Dit materiaal is populair in badkamers, omdat het waterdicht is. Vroeger was het waterdicht door het gebruik van was en olie. Tegenwoordig gebruiken we permanente systemen die waterdicht zijn. Beton cire bestaat grotendeels uit cement. Naast de cement kun je ook zeer fijn gemalen kiezelstenen en zand in dit mengsel terugvinden. Door de speciale kunsthars die erin zit is beton cire aanbrengen een stuk gemakkelijk, omdat dit ervoor zorgt dat het wat zachter is. Beton cire kun je op veel verschillende plekken in je huis aanbrengen en je kunt zelf iedere kleur maken dit je wilt door er kleurstof aan toe te voegen. Hierdoor is het een erg populair materiaal.

Waar kun je beto cire voor gebruiken?

Beton cire is een betonstuc die je voor veel verschillende plekken in je huis gebruikt kan worden. Zo kun je het makkelijk over de tegels in je badkamer aanbrengen. Omdat deze betonstuc dus waterdicht en makkelijk schoon te maken is, vinden veel mensen dit een leuke look in hun badkamer. Natuurlijk kun je niet alleen de muren in je badkamer hiermee stucen, maar ook muren in bijvoorbeeld de woonkamer, gang of slaapkamer. Je kunt beton cire ook gebruiken voor je vloer. Dit is een natuurlijke en duurzame keuze en geeft een stoere look aan je woonkamer. Een beton cire vloer prijs kan al beginnen bij 24 euro per vierkante meter en dat is wel zo prettig.

Geef een reactie