De beste verzorging voor jouw huid

Iedereen is uniek en zo heeft ook iedere huid een speciale verzorging nodig. Niet iedere crème zal geschikt zijn voor jouw type huid, daarom is het belangrijk om erachter te komen welk huidtype je hebt en welke producten daar het best bij passen. Een goede huidverzorging zorgt ervoor dat je huid straalt en daar zul je je ongetwijfeld goed en zelfverzekerd bij voelen. Je huid hoeft echt niet volledig vrij van oneffenheden te zijn, een echte huid heeft namelijk gewoon textuur. Maak je dus niet druk als jouw huid er niet zo glad en egaal uitziet als in de commercials van verzorgingsproducten, jouw huid hoort bij jou en is hartstikke normaal. Een puistje hier en daar, wat rimpels, pigmentvlekjes en roodheid hoort er allemaal bij en dat is niets om je voor te schamen. Omarm jouw oneffenheden met de juiste verzorging en voel je comfortabel in je huid. Bij Zo Skin Health vind je de juiste producten om jouw huid te verzorgen. Welke dat zijn lees je in dit blog.

 

De basis

Iedere gezichtsverzorging begint met een goede basis van verschillende producten. Deze routine neemt weinig tijd in beslag en zorgt voor een goede conditie van je huid. Voor mensen zonder huidproblemen kan deze routine al genoeg zijn. Begin met het verwijderen van vuil, overtollig talg en make-up met een gezichtsreiniger. Op een schone huid kunnen andere verzorgingsproducten ook beter hun werk doen. Daarna kun je een exfoliant gebruiken om overtollige huidcellen te verwijderen en huidproblemen aan te pakken. Overdag gebruik je een dagcrème met zonbescherming, ook als je binnen zit en het buiten grijs is. Hiermee ga je namelijk huidveroudering, rimpels en vlekjes tegen. in de nacht gebruik je een crème zonder zonbescherming om vochtverlies tegen te gaan.

 

Acne

Niet alleen tijdens de puberteit kun je last hebben van acne, dit kan op iedere leeftijd voorkomen. Hoewel je misschien het liefst aan de slag wilt met agressieve verzorgingsproducten, is een milde verzorging juist het beste. De basisverzorging kun je aanvullen met benzoylperoxide en salicylzuur om puistjes te verminderen. Littekens en rode vlekjes kun je verminderen met middelen als retinol of azelaïnezuur. Vermijd juist dikke crèmes, producten op basis van olie, irriterende ingrediënten, grove scrubs en huismiddeltjes.

 

Rimpels

Iedereen krijgt rimpels, maar huidveroudering kun je zeker uitstellen en verminderen. Om rimpels zoveel mogelijk te voorkomen is een schone huid belangrijk en moet je dagelijks smeren met SPF. Ook exfoliëren is essentieel om dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor kan de huid zichzelf weer vernieuwen. Daarnaast is het aan te raden om huideigen ingrediënten aan te vullen, bijvoorbeeld hyaluronzuur, ceramiden en omega-vetzuren.

 

Droge huid

Een droge huid ontstaat vaak niet door vochttekort, maar door beschadiging. Om een droge huid te herstellen is het goed om zeep, agressief reinigende producten, producten met alcohol, pepermunt en citrus, heet water en scrubs te vermijden. Je hebt juist wel een dagelijkse crème met zonbescherming, een nachtcrème vol antioxidanten en een exfoliant nodig om de huid te herstellen.

Geef een reactie