Verbouwing in het huis

Op een dag werd ik wakker en dacht, ik wil nu toch echt een groter bureau. Dit lijkt misschien een rare opmerking om mee wakker te worden, maar ik kampte al een tijdje met dit probleem. In mijn kamer staat mijn bed recht tegenover mijn bureau. Tijdens het in slaap vallen kijk ik dus vaak recht tegen dit bureau aan. Ongeveer vijf jaar terug is mijn beste vriend Bert tijdens een potje stoeien met zijn hoofd tegen het bureau aan geknald. Gelukkig, en helaas, bleek zijn hoofd steviger dan de poten van het bureau. Als een soort tijdelijke oplossing heb ik toen samen met mijn vader een balkje bevestigd aan de linkerkant van het bureau, in de gipsmuur. Dit leek ons een best goede tijdelijke oplossing. Dit was het ook, tot de dag kwam dat ik het bureau wilde vervangen.

Nieuwe muur

Eerst moest het oude bureau uit mijn kamer. Zoals verwacht, maar niet gehoopt kwam de halve gipsmuur mee met het plankje dat ook van de muur af moest. Omdat mijn vader zijn werkkamer hiernaast zat, en ik tijdens het gamen soms best luidruchtig kon zijn, besloten we om hier een echte muur van te maken. Mijn vader ging een puincontainer huren voor al het afval dat van en uit de muur kwam. Dit was al een hele klus op zich. Na lang bouwen kon er eindelijk een nieuw bureau in mijn kamer. Ik wilde heel graag een heel groot bureau. Hier kon ik dan al mijn spullen opleggen wanneer ik thuis kwam van school. Dit klinkt waarschijnlijk als een onzinnige reden voor een groter bureau, maar voor een puberende tiener zijn dat soort dingen van groot belang. Bij een houtbewerker in Breda konden we een groot bureau laten maken. Deze was eigenlijk bedoeld voor buiten. Hier was het hout ook voor, maar voor mijn handigheid met drankjes op het bureau zou een water afstotende laag ook zeker geen kwaad kunnen.

Door het raam

Eenmaal thuis aangekomen begon het zware werk. Het bureau was gigantisch en paste niet door het eerst trapgat. Met veel geheid en gesjouw moest het over bureau over de garage door het zijraam. Vanaf hier kon het met een handige draai zo mijn kamer in. Ik ben nog nooit zo blij geweest dat ik op de eerste verdieping woon. Dit scheelde heel veel moeite. Eenmaal geïnstalleerd stond het bureau prachtig. Nu maar hopen dat mijn broer die boven mij woonde niet ook zo’n bureau wilde…

Geef een reactie