Tips voor beginnende make-up artiesten 

Er is een hele grote keuze als het gaat om soorten make-up. Zelfs als je hebt gekozen welke soort make-up je hebt gekozen zijn er hiervan ook weer allemaal verschillende merken, varianten en kleuren. Voor iemand die net aan het beginnen is met het gebruiken van make-up kan het allemaal nogal overrompelend zijn. Nou kunnen de meeste mensen wel wat advies van een moeder of vriendin krijgen, maar ook op het internet kan je een hoop handige tips tegenkomen. Er zijn namelijk een aantal soorten make-up die goed passen bij beginnende make-uppers. 

 

Het dragen van blush

Als je ervoor kiest om foundation aan te brengen is het vaak een stuk lastiger om je blush netjes aan te brengen. Wanneer je zowel blush als foundation gebruikt, zul je merken dat het door de nattige foundation lastiger is om de blush niet te laten vlekken. Zorg er dan ook voor dat je eerst je gezicht afpoedert met een doorzichtige poeder. Als je ervoor kiest om een poederfoundation te gebruiken is dit niet nodig. Je kunt het beste poeder op poeder aanbrengen en vloeibare make-up op andere vloeibare stoffen. Dit zorgt er namelijk voor dat het er mooier uit gaat zien en de verschillende lagen beter op elkaar aansluiten.

 

Mascara dragen vanaf het begin af aan

Als het over make-up gaat voor beginnende make-uppers zit je bij de mascara aan het goede adres. Bijna elk meisje gebruikt als één van de eerste al dan niet de eerste soort make-up wel mascara. De mascara zorgt ervoor dat je ogen een groot en mooi effect krijgen. De make-up is ideaal voor beginners omdat het geen extreem moeilijke handelingen vergt en daarnaast ook niet zo lang duurt om aan te brengen. Je hebt een hoop verschillende maten mascara. Zo heb je verschillende maten borstels die elk bij een bepaald soort ogen passen. Verder heb je ook een hoop verschillende soorten kleuren mascara. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleuren zwart, bruin en donkerblauw. Ook heb je nog mascara die als functie heeft om een verlengende look te geven en mascara die waterproof is. Je hebt een hoop verschillende varianten make-up die waterproof zijn. Zeker voor in landen als Nederland kan dit erg handig zijn, maar ook als je snel moet huilen kan de make-up voorkomen dat alles uitloopt. 

 

Het gebruiken van lipgloss

Naast mascara en onder andere oogpotlood is ook lipgloss iets wat erbij hoort om het plaatje compleet te maken. Er zijn een hoop verschillende kleuren en iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Je hebt zo onder andere doffere kleuren en ook glanzende kleuren die bij sommige personen beter passen dan bij andere.

Geef een reactie