Net én comfortabel: welke kleding draag je?

Er bestaan vele momenten waarbij het belangrijk is om er net uit te zien. Het kan hierbij gaan om uiteten gaan, een black- tie event of simpelweg naar het werk. Zeker voor mensen in deze laatste categorie, die er dus dagelijks netjes uit moeten zien, is het handig als de nette kleding ook comfortabel zit. Dit is zeker niet altijd zo, dus hoe krijgt iemand een garderobe vol nette en comfortabele kleding?

Materiaal

Het materiaal van de kleding zal het meeste betekenen voor hoe comfortabel iets zit. Denk bijvoorbeeld aan een dikke, kriebelige stoffen. Deze zullen niet lekker zitten en worden het liefst niet de hele dag in gelopen. Ga in plaats daarvoor voor dunnere stoffen met minder textuur. Dit zal niet kriebelen, maar juist gemakkelijk aanvoelen. Het is daarnaast makkelijker om met laagjes te werken wanneer er dunnere stoffen gedragen worden. Laagjes zien er vaak snel professioneel uit, wanneer dit goed gedaan wordt.

Bij dunnere stoffen wordt er vaak snel een link gelegd met lossere kleding. Losse kledingstukken kunnen ook erg professioneel en net gestyled worden, terwijl het nog steeds comfortabel zal zitten. Denk bijvoorbeeld aan een pantalon en een getailleerde blouse. Perfect om naar het werk te dragen, terwijl het nog steeds erg lekker zal zitten.

Voor iedereen die liever strakkere kleding draagt, kan er gekeken worden naar travelstof. Travelstof is een materiaal gemaakt van polyamide en elastaan. Deze combinatie zorgt voor een rekbare stof die niet snel zijn vorm zal verliezen. Het vormt zich precies aan het lichaam, zonder dat het ergens oncomfortabel zal zitten. Travelstof is te vinden in allerlei verschillende kledingstukken. Een rode jurk travelstof is bijvoorbeeld perfect voor evenementen, maar een travelstof jurk kan ook goed gedragen worden overdag.

Kleuren en accessoires

Kleuren en prints kunnen al snel het verschil maken tussen formelere outfits en kleding dat er wat meer casual uitziet. Wanneer er meer prints en drukkere kleuren gebruikt worden, gebeurt er al snel te veel bij een outfit. Het kan er zelfs wat clown-ig uitzien, wat niet de intentie is van de meeste mensen. Kies in plaats daarvoor voor rustige prints, zoals streepjes of stippen. Voor effen kledingstukken kan er gekeken worden naar kleuren zoals zwart, wit of beige, bruin of donkerblauw of donkergroen. Kleuren in deze range vallen fijner op het oog en zijn daarnaast goed te combineren samen.

Accessoires kunnen daarnaast erg helpen om een outfit er netter uit te laten zien zonder dat dit veel moeite kost. Goede oorbellen of een horloge zien er professioneel uit en zullen de outfit als geheel er netter uit laten zien.

Kortom, met kleding is rustige kleuren, gemaakt van dunnere stoffen, zal iedereen comfortabel zijn en er tegelijkertijd netjes uitzien!

Geef een reactie