Rondreis Indonesië: voor iedere reiziger

rondreis Indonesië

Tegen iedereen die een rondreis Indonesië overweegt wil ik zeggen: doen! Indonesië is een prachtig land en heeft voor iedere reiziger wel wat wils. De cultuurliefhebber, de actieveling en het feestbeest kunnen allemaal terecht in Indonesië. Lees hier wat er voor iedere reiziger te doen is.

De cultuurliefhebber

Voor de cultuurliefhebber is er voldoende te doen in Indonesië. De allereerste tip die ik de cultuurliefhebber zou willen meegeven, is om langs Jogjakarta te gaan. Jogjakarta is een mooie stad waar een vriendelijk sfeertje hangt en veel restaurantjes te vinden zijn. Marktjes overdag afstruinen, kletsen met de locals en ’s avonds eten in een restaurant gerund door een gezinnetje daar: perfect om je goed onder te dompelen in de Indonesische cultuur. In de buurt van Jogjakarta zit bovendien het enorme boeddhistische tempelcomplex Borobudur. Geen genoeg gekregen van deze prachtige tempels? Bezoek dan ook het Hindoe-Javaanse tempelcomplex Prambanan. Zo is het culturele rondje op Java in ieder geval uitgebreid genoeg!

De actieveling

Ook voor de actieveling is er voldoende te beleven in Indonesië. Los van het feit dat er genoeg gesurft wordt, voornamelijk op het eiland Bali, zijn er ook een hoop nationale parken en rijstvelden af te gaan. Het Bunaken National Park is één van de populairste parken in Indonesië. Verschillende reptielen, apen, vogels en dergelijken zijn in het park te vinden. Ook is er een enorm koraalrif waar gedoken en gesnorkeld kan worden. Duizenden verschillende zeedieren kun je hier vinden. Het park staat inmiddels op Unesco’s werelderfgoedlijst. Niet genoeg gekregen van de dieren? Ga dan nog even langs Sumatra. Hier zijn talloze oerangoetangs te vinden en bovendien een aantal vulkanen. De actieveling schrikt vast niet af van een vulkaan beklimmen? Kies hiervoor wel een gids uit: sommigen zijn nog actief. Niet een enorme dierenvriend maar wel graag actief bezig? Bezoek dan één van de velen rijstvelden in Indonesië, zoals rond de stad Ubud. Laat een gids je meenemen door de rijstvelden om zo veel mogelijk te leren hierover.

Het feestbeest

Indonesië is niet alleen tempels, surfen en rijstvelden. Er wordt ook voldoende gefeest in Indonesië. Zeker het eiland Bali is in trek bij de feestbeesten. De vele hostels organiseren genoeg feesten op het strand en ook aan strandtenten ontbreekt het niet op Bali. Ben jij meer van de luxe en chiquere bars en clubs? Ga dan zeker even langs Seminyak. Hier is het uitgaansniveau wat hoger getrokken. Dansen tot in de vroege uurtjes om vervolgens de volgende dag op te laden op het strand, ready voor een nieuwe avond uit!

Geef een reactie