Polo shirt: ideaal shirt voor warme reis

polo shirt

Afgelopen maanden bewezen maar weer eens dat een polo shirt onmisbaar is in mijn kast. Maar waarschijnlijk niet om die redenen die jij denkt. De meeste mannen kennen het polo shirt wel. Het is ooit begonnen als sportief kledingstuk, maar het kan nu op veel meer momenten gedragen worden dan op de tennisbaan alleen. Mijn vrienden en ik dragen vaak een polo shirt bij allerlei, meestal toch wel informele, gelegenheden. Gewoon omdat hij lekker zit en makkelijk te combineren valt met andere kledingstukken. Toch heb ik niet daarom een voorliefde voor het polo shirt. Ik draag het kledingstuk het liefst als ik een heel eind moet rijden met warm weer.

Polo shirt: geen last van de riem

Een paar jaar geleden ging ik met het gezin naar Frankrijk. Het was hoogzomer, ook nog zwarte zaterdag en vanuit het oosten, waar we wonen, was het dus een heel eind rijden. Natuurlijk was het bloedheet. Met de kinderen gillend op de achterbank en mijn vrouw steeds chagrijniger naast me, vertrokken we. Al na een uur sneed de veiligheidsriem in mijn bezwete hals. Wat een onding. Ik draag hem liever anders, maar ik weet dat het veiliger is om hem gewoon over de schouder te dragen. Ik had een dun T-shirt aan in verband met de warmte. We hadden nog uren te gaan en ik was het nu al zat. Mijn vrouw herkende mijn klachten. Ze stelde voor even van de weg te gaan en in een klein stadje kochten we een polo shirt. Toen ik hem aantrok besefte ik het meteen: natuurlijk, die kraag zorg ervoor dat ik tijdens het rijden geen last heb van de riem.

Maar ook gewoon makkelijk

Sindsdien zijn ik en een polo shirt onafscheidelijk tijdens warme dagen die ik noodgedwongen deels in de auto moet doorbrengen. Maar laten we vooral niet vergeten dat een polo shirt daar in eerste instantie helemaal niet voor bedoeld is. Het is een makkelijk kledingstuk dat veel gebruikt wordt tijdens het sporten. Hij is uitgevonden door een tennisser, die ook goed heeft nagedacht over de stof en de warmte die de stof al of niet doorlaat. Inmiddels heeft het shirt de sportwereld al ver achter zich gelaten om een hele nieuwe markt aan te boren. Wie draagt dit kledingstuk nu niet. Mannen en vrouwen worden er in gezien en ik begrijp dat helemaal. Ik ben gehecht aan mijn verzameling polo shirts. Het is een heerlijk comfortabel kledingstuk.

Geef een reactie