Ontdek hoe je groen kunt reizen in Amsterdam

Fietsen is de eerste gedachte die mensen hebben bij vervoer in Amsterdam, maar er is meer! Heb je weleens gedacht aan carsharing? Met diensten zoals Greenwheels kun je gemakkelijk een auto delen met anderen. Dit is niet alleen handig als je zelf geen auto hebt, maar het helpt ook mee aan het verminderen van de hoeveelheid auto’s op de weg. Je boekt eenvoudig via een app een auto wanneer je deze nodig hebt en parkeert deze daarna weer voor de volgende gebruiker. Het mooie is dat er zowel benzine- als elektrische auto’s beschikbaar zijn, dus je kunt ook kiezen voor een volledig groene optie!

Elektrisch vervoer wordt steeds toegankelijker en Amsterdam loopt hierin voorop. Met een uitgebreid netwerk van laadpalen door de hele stad, is het makkelijk om je elektrische auto op te laden terwijl je geniet van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft. En met amsterdam carsharing kun je deze ervaring nu nog makkelijker maken. Zonder de zorgen van bezit, maar met het gemak van gebruik wanneer het jou uitkomt, past carsharing perfect bij een duurzame levensstijl.

Eet duurzaam en lokaal

Als het aankomt op eten, heeft Amsterdam een overvloed aan opties waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Van kleine café’s tot aan grote restaurants, overal vind je wel biologische en lokale producten terug op het menu. Het is niet alleen gezond, maar ook ontzettend lekker om te genieten van gerechten die met zorg en aandacht zijn bereid. Bovendien ondersteun je zo ook de lokale boeren en producenten.

Biologische restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond en elk heeft zijn eigen charme. Of je nu op zoek bent naar een veganistische ervaring of een maaltijd met biologisch vlees wilt, er is voor ieder wat wils. Let bij je volgende bezoek aan Amsterdam eens op de keurmerken en vraag gerust waar het eten vandaan komt – je zult versteld staan van de passie waarmee men over hun producten kan vertellen.

Verblijf milieubewust

Een duurzame trip naar Amsterdam houdt natuurlijk niet op bij eten en reizen; ook waar je overnacht kan bijdragen aan een groener verblijf. Gelukkig zijn er in Amsterdam talloze eco-vriendelijke hotels te vinden die zich richten op duurzaamheid zonder in te leveren op comfort en stijl. Denk hierbij aan energiebesparende maatregelen, waterbesparende douchekoppen en het gebruik van biologisch afbreekbare of herbruikbare materialen.

In deze hotels wordt vaak ook het ontbijt bereid met lokale en biologische producten, waardoor je dag gelijk goed begint. Verder zie je dat veel van deze accommodaties zich actief inzetten voor sociale projecten of programma’s die bijdragen aan een beter milieu. Zo kun je heerlijk slapen met de wetenschap dat je ook iets goeds doet voor de wereld.

Shop verantwoord in amsterdam

Duurzaam shoppen in Amsterdam is echt een feestje! De stad barst van de winkels die tweedehands kleding verkopen of nieuwe items die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd. Hiermee reduceer je niet alleen afval, maar steun je ook fair trade en ethische mode-initiatieven. Daarnaast vind je in Amsterdam diverse markten waar lokale ambachtslieden hun waren verkopen – uniek én goed voor het milieu!

Vergeet niet om tijdens het winkelen jouw eigen herbruikbare tas mee te nemen. Zo verminder je het gebruik van plastic tasjes die slecht zijn voor onze planeet. En waarom zou je niet eens een kijkje nemen bij een van de vele ecologische supermarkten? Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een duurzaam leven thuis.

Draag bij aan het behoud van de stad

Amsterdam is prachtig en dat willen we natuurlijk graag zo houden! Er zijn veel initiatieven waarbij bewoners en bezoekers kunnen helpen om de stad groener te maken. Denk aan vrijwilligersprojecten in parken of stadsboerderijen waar iedereen zijn steentje kan bijdragen aan het onderhoud van groene plekken.

Ook kun je meedoen aan evenementen zoals cleanup walks, waarbij je samen met anderen afval verzamelt om de straten schoon te houden. Elk klein gebaar helpt en samen maken we Amsterdam nog mooier en groener voor toekomstige generaties om van te genieten!

Geef een reactie