Draag je dierbaren altijd met je mee.

Herinner jij je eerste keer nog? De eerste persoon die je verloor. Het is iets wat altijd bij je blijft. Het verliezen van een dierbare is een van de meest verdrietige dingen in het leven, maar het hoort er bij. Leven en dood gaan hand in hand.
Tegenwoordig zijn er veel meer manieren om afscheid te nemen van iemand dan dat er vroeger waren en er wordt altijd gezocht naar nieuwe vormen om dit te doen. Toch is het voor veel mensen een uitgemaakte zaak. Een begrafenis of crematie. Met die laatste is nog niet alles gezegd. Soms wil een dierbare liever niet uitgestrooid worden of wil je zelf die stap (nog) niet zetten. Dan is de eerste keus misschien wel een urn. Er is echter nog een manier die je dierbare bij je laat zijn waar je ook gaat of staat. Assieraden kunnen hier de uitkomst bieden.

Wat past er bij mij?
Een overlijden is permanent. Een graf kan je helpen bij het verwerkingsproces. Het bezoeken van een fysieke plaats is iets wat mij altijd heeft aangetrokken. Het geeft je misschien net als bij mij een vorm van rust. Op deze manier voelt het iets minder definitief.
Als ik destijds de keus had gehad om een deel van mijn oma bij me te houden dan had ik daar voor gekozen. Niet alleen is het dragen een sieraad een gevoel van luxe. Het dragen van een sieraad waar zoiets moois als een mensenleven in is verwerkt, dat is iets speciaals.

Werp een blik op de keuzes binnen de assieraden en ik weet zeker dat je iets kunt vinden wat bij je past. Het betreft een ruim assortiment aan hangers in klassieke vormen of hippe designs. Denk aan hartjes, bedels met initialen of kleurrijke steentjes.

Een leven voor iedereen.
Het klinkt misschien wat luguber maar dat is het helemaal niet. Zoals ik al eerder zei is een graf een goede manier om een soort contact te houden met een overledene. Helaas is een graf in de praktijk vooral duur en is het onderhoud iets wat er al snel bij inschiet. Met die reden kiezen veel mensen voor een crematie maar dat geeft achteraf misschien wat vragen. Bij wie staat de urn? Gaan we de as uitstrooien en zo ja, waar?

Assieraden kunnen je de voordelen van een graf bieden. Door het dragen van je dierbare heb je deze persoon altijd bij je en op deze manier kan ook je moeder, zus of broer een deel met zich meedragen. Het is een blijvende herinnering die je rust kan bieden op een stijlvolle manier.

Geef een reactie