De wereld van het leasen

Leasen is een booming business zoals dat heet. En dat geldt voor allerlei producten die geleend worden. In deze blog vertel ik je meer over de wereld van de auto lease. Zo weet je wat voor jou als consument de mogelijkheden zijn en waar je als bedrijf terecht kan voor wat extra hulp. Lees je mee?

Voordelen van auto rijden

De auto is één van de meest populaire vervoersmiddelen en dat is zeker niet zonder reden. Anders dan het OV kan je altijd van een auto op aan. Hij staat voor de deur en rijdt (als er niks kapot is) wanneer jij dat wilt. Je stapt voor de deur in en op de plaats van bestemming ook weer uit. Dat is een luxe die je met het OV niet hebt. Het maakt je dus veel flexibeler maar ook mobieler. Niet zo gek dus als voor je werkleven graag een auto hebt maar er ook wel eentje kan gebruiken in je privéleven.

Lenen voor iedereen

En tegenwoordig kan iedereen een auto lenen. Vroeger kon dit vaak alleen voor bedrijven of werknemers maar nu kan het ook voor particulieren. Daarnaast zijn de contracten vaak veel duidelijker en heb je meer de mogelijkheid op een shortlease contract. Dit is een flexibel contract dat je soms wel per maand op kan zeggen! Het bezit van een auto kan zo dus helemaal op maat gemaakt worden afhankelijk van jouw wensen. Ideaal toch?

Het bedrijf erachter

En dan zit er natuurlijk ook een bedrijf achter dat leasecontract. Het bedrijf is in principe eigenaar van de auto en leent deze tegen een bedrag aan jou uit. Dat is in feite hoe het werkt. Maar daar moet dus ook een hoop geregeld worden. Denk maar eens aan het bijhouden van het verbruik en de kilometers van de auto, welke auto bij wie is op het moment en ga zo maar door. Gelukkig hoef je dat allemaal niet zelf te doen.

Zo georganiseerd

Het stukje wagenparkbeheer kan je als leasebedrijf namelijk ook uitbesteden, dan kom je bij een bedrijf als Leaselinq uit. Dit bedrijf zorgt ervoor dat de administratie up to date blijft en het overzicht als het ware gehouden wordt over de wagens, je neemt als het ware een wagenparkbeheerder in dienst. Wil jij nu zelf bij Leaselinq een auto huren? Dan kan dat ook! Voor bedrijfswagens kan je ook bij hen terecht. Zo weet je dat het een bedrijf is dat weet waar het mee bezig is.

Geef een reactie