Comfortabele zitplaats tijdens het werken

Thuiswerken doen we steeds vaker. We zijn er in deze periode achter gekomen dat deze manier van werken ook een goede optie is. Het scheelt heel wat reistijd en we werken even productief of zelfs productiever dan als we op kantoor werken. Per persoon kan dit wel verschillend zijn. De ene wordt snel afgeleid thuis door de vele taken en klussen die nog moeten gebeuren die dag. De ander wordt op het werk snel afgeleidt om koffie te gaan halen en te gaan kletsen met collega’s. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Een goede werkplek is erg belangrijk om een productieve dag te hebben. Zowel thuis als op het werk moet de werkplek een fijne plek zijn. 

Betere werkplek 

Een goede werkplek moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Allereerst is de omgeving erg belangrijk. De werkplek moet in een rustige omgeving zijn. Er moet niet te veel afleiding zijn. Rustige kleuren en materialen kunnen grote invloed hebben. Ook de ruimte om de werkplek heen heeft invloed. Als iemand een krap gevoel heeft bij zijn werkplek, komt dit vaak niet ten goede van zijn of haar werk. Ruimte op de werkplek zorgt vaak voor ruimte in het hoofd. Wat leidt tot betere concentratie en werkvermogen. Naast de omgeving zijn natuurlijk de bureaustoel en het bureau een groot onderdeel van een goede werkplek. Een bureaustoel moet namelijk de juiste hoogte en ondersteuning bieden. De bureaustoel moet op een hoogte staan dat uw voeten ontspannen op de vloer kunnen rusten. Ook moet de bureaustoel genoeg ondersteuning bieden aan de rug, zodat er rechtop wordt gewerkt. Niks is zo vervelend als een zere rug na een lange werkdag. Vervolgens moet de hoogte van het bureau worden aangepast aan de hoogte van de bureaustoel. U moet een hoogte kiezen waarbij uw ellebogen ontspannen rusten op het blad en uw rug recht is. 

Geschikt bureau

Bureaus zijn vaak het moeilijkst om te vinden. Ze moeten naast de juiste hoogte ook een goed formaat hebben. Afmetingen die precies binnen uw ruimte passen. U kunt ook variëren in de breedte van een bureau. Soms is het namelijk nodig om een breder bureau te hebben. Bijvoorbeeld als u meerdere beeldschermen kwijt moet op één bureau. Er kan worden gekozen voor een groot bureau, maar zeker ook een klein bureau. Een klein bureau kan erg handig zijn voor bij u thuis. Deze bureaus kunnen namelijk variëren in afmetingen met een lengte van 120 of zelfs 100 centimeter. Voor zo’n formaat bureau kunt u altijd wel een plek vinden in uw huis. Hoe groot of klein uw huis ook is. De kleine bureaus zijn ook verkrijgbaar elektrisch, verstelbaar of als hoekbureau. Kortom genoeg keuze ook voor bureaus van kleine formaten. 

Geef een reactie