Creëer sfeer in jouw tuin

Nu de zomer zo goed als voor de deur staat is het toch weer tijd om na te gaan denken over de tuin. Als je niet van plan bent om drastische veranderingen te maken zoals een compleet nieuwe tuininrichting met bestrating en al, kan het een goed idee zijn om op andere manieren wat meer sfeer in jouw tuin te halen. Benieuwd hoe jij dit kan doen? Lees dan snel verder!

Tuinmeubels zijn belangrijk

Het maakt niet uit wat voor buitenmens je bent. Of je nou helemaal blij wordt van het BBQ seizoen, of dat je juist een warm gevoel krijgt van tuinieren of gezellig borrelen in de tuin, de eettafel is ontzettend belangrijk.

Eten staat centraal in het leven van de mens, er gebeuren simpelweg gewoon ontzettend veel mooie dingen tijdens het eten. Tradities ontstaan, je ontspant en verhalen worden verteld. Dit is een mooie beleving en hier hoort dan ook een comfortabele set tuinstoelen bij.

Toch kan een eettafel met tuinstoelen ook voor verveling zorgen. Om voor wat afwisseling te zorgen, zou je kunnen overwegen om een tuinbank kopen. Zet deze dan aan de ene kant van jouw eettafel en wissel dit aan de andere kant af met een paar mooie tuinstoelen. Zo hou je het interieur scherp en het gevoel dat je op de bank kunt kruipen zorgt voor meer sfeer tijdens het buitenseizoen.

Gebruik tuinverlichting

Verlichting is iets wat een enorm verschil kan maken aan de sfeer in jouw tuin. Overdag heb je er misschien niet zo veel aan, maar in de avond of nacht kan de juiste verlichting ervoor zorgen dat jouw tuin nét dat beetje meer sfeer heeft.

Je kunt spelen met licht door op een tactische plek een vuurkorf te installeren. Je kunt ook een paar spotjes in de grond zetten of langs de perken om een soort van pad te creëren naar bijvoorbeeld de zithoek.

Maak het gezellig met accessoires

Over de zithoek gesproken: hier kan je ook ontzettend veel leuke dingen mee doen. Als je een loungeset of tuinbank hebt in jouw tuin, kan het heel leuk zijn om ook tuinkussens en plaids neer te leggen.

Ga hier voor warme kleuren zoals rood, bruin en donkergroen. Deze kleuren staan vaak goed bij jouw tuin en bij het meubilair. Mocht je nou al een paar andere kleurrijke accessoires in de tuin hebben van bijvoorbeeld een vakantie, kan je natuurlijk die kleuren terug laten komen in de zithoek. Op deze manier zorg je ervoor dat de tuin een mooi geheeld wordt en er meer sfeer wordt gemaakt. Zeg nou zelf, jij jou toch ook niet in een kaal aangeklede tuin willen loungen aan het eind van een lange werkdag?

Geef een reactie