Ongeluk? Laat je informeren!

letselschade

Laatst heb ik een ongeluk gehad met mijn auto. Wees niet bang er was alleen maar wat blikschade aan allebei de auto’s. Na een lekker dagje op het strand te zijn geweest kwamen we aan bij onze auto. Nietsvermoedend reden we achteruit het parkeervak uit en boem! Zo tegen een andere auto opgereden. Wij hadden die auto niet gezien (mede doordat ons zicht geblokkeerd was door een grote pick-up) en die auto had ons niet gezien. Hoewel we allebei zacht reden lag onze bumper er af en zat er een flinke deuk in de zijkant van de andere auto. Gelukkig waren we allebei goed verzekerd en is alles vrij snel opgelost. Het blijkt maar weer dat een ongeluk in een klein hoekje zit.

nadenken

Hoewel het in dit geval goed is afgelopen, heeft het me wel aan het denken gezet. Stel dat ik in de toekomst wel een botsing zou krijgen waardoor ik een korte tijd of misschien wel langer niet meer zou kunnen werken. Wat zou ik dan doen. Ik vraag me af of er meer mensen zijn die daar wel eens bij stilstaan. We hebben natuurlijk verzekering voor van alles en nog wat maar de helft van de tijd weet je niet eens waar je voor bent verzekerd.

actie

Meestal onderneem je pas actie als er echt iets aan de hand is. In bovenstaande geval waarbij je tijdelijk arbeidsongeschikt raak zou ik niet alles zelf maar een beetje proberen op te lossen. Ik zou het goed aanpakken en een letselschade specialist inschakelen. Je wilt namelijk als slachtoffer wel schadevergoeding voor wat er bij jou is veroorzaakt. Je gaat namelijk als slachtoffer veel extra en onvoorziene kosten maken. Denk eens aan verlies van inkomen als je zzp ‘er bent. Of aan de kosten van de behandeling van een arts of specialist. En dat ik vaak nog maar het begin.

Daarom ben ik er van overtuigd dat je dan beter iemand in de arm kan nemen die er verstand van heeft en weet wat hij moet doen. Iemand die de wet kent en weet wat de regels zijn. Daarnaast heb je ook het gevoel dat je er niet alleen voor staat en dat lijkt me nogal belangrijk op het moment dat er ineens zoveel anders is in je leven. Het kan je dus ook veel rust geven dat er iemand naast je staat.

Gelukkig is het iets waar je in het dagelijks leven niet te veel bij stil hoeft te staan. Maar af en toe nadenken over dit soort dingen kan geen kwaad.

Geef een reactie