Het voordeel van gecoat tafellinnen

Met de hele familie samen dineren is natuurlijk hartstikke leuk. Het is dan nog leuker wanneer de tafel ook helemaal is gedekt op een mooie manier. Hier heb je dan natuurlijk meer voor nodig dan alleen maar borden en bestek. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een leuk tafelkleed er op neer te leggen. Dit geeft namelijk net die extra touch die er voor kan zorgen dat alles perfect is. Wel is het natuurlijk jammer wanneer er een vlek komt op het kleed. Stel je hebt namelijk een tafellinnen liggen. Dit is natuurlijk een super luxe kleed waar je zuinig op wilt zijn. Een betere keuze kan zijn om gebruik te maken van gecoat tafellinnen. Dit is eigenlijk exact hetzelfde kleed, alleen zit er dan een klein laagje plastic overheen. Dit is natuurlijk met een reden. Dit laagje plastic zorgt er namelijk voor dat je het kleed gemakkelijk weer kan schoonmaken wanneer er iets op is gevallen. Dit kun je dan doen met een doekje en wat water.

Uitwassen

Je kunt er ook voor kiezen om een gecoat tafellinnen in de wasmachine te stoppen. Hier zijn dan wel een aantal instructies voor. Zo moet je het niet warmer wassen dan 30 graden. Verder moet je het ook niet te snel laten centrifugeren. Anders kan de plastic laag van acryl namelijk kapot gaan. Wanneer je het kleed wilt laten drogen moet je dit doen aan de waslijn, gecoat tafellinnen kan namelijk niet in de droger. Ook is het af te raden om het kleed vaak in de wasmachine te stoppen. Je zult dan namelijk zien dat het laagje er dan vanaf gaat en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Verschil met normaal tafellinnen

Er zit natuurlijk ook wel een klein verschil tussen normaal tafellinnen en gecoat tafellinnen. Zo zul je dit bijvoorbeeld kunnen voelen. Bij gecoat tafellinnen zul je voelen dat een kant iets zachter is en de andere kant echt voelt als stof. Qua uiterlijk ziet het er dan wel hetzelfde uit. Daarom moet je er ook goed op letten wanneer je gebruikt maakt van de gecoate variant dat je weet wat de bovenkant is en wat de onderkant is. Verder zul je ook merken dat vloeistoffen er niet in zullen trekken. Dit is natuurlijk ideaal. Stel je bent namelijk aan de tafel met de tafellinnen aan het na borrelen en je drinkt een wijntje en je tikt het per ongeluk om. Een wijnvlek is erg moeilijk om ergens uit te krijgen. Door de acryllaag zal het op het kleed blijven liggen en krijg je dus ook geen vlekken. Dat scheelt natuurlijk een hoop gedoe en zal ook fijn zijn met het afnemen.

Geef een reactie