3x tips voor verhuizing naar een grote stad

Veel mensen denken er wel eens aan om in een volledig andere omgeving te gaan wonen. Tijdelijk of voor altijd, van stad naar dorp of andersom, binnenland of buitenland, de mogelijkheden zijn eindeloos. De drukte van een stad is voor de een niet anders dan normaal, terwijl de ander juist geniet van het rustige plattelandsleven. Verhuizen van een dorp naar het bruisende stadsleven blijft een stiekeme droom van veel dorpelingen, en welke periode leent zich er nu beter voor om je dromen te realiseren dan nu. Verruil je geliefde vierkante meters op het platteland voor een knus pand in de stad en ga een bijzondere ervaring tegemoet. Wel even goed zoeken en geduldig zijn, want het is in deze tijd niet gemakkelijk om een huis te vinden.

Een fiets is je beste vriend

Eenmaal je intrede in de stad gedaan, zul je aan een paar dingen moeten wennen. Waar je je eerst verplaatste op een scooter of traktor, is in de stad je fiets toch wel echt een must-have. Sommige steden hebben zelfs meer fietsen dan inwoners, en dat is niet zo vreemd aangezien je je met een fiets gemakkelijk door de stad kunt manoeuvreren om op je bestemming te komen. Een win-win situatie, omdat fietsen ook nog eens goed is voor je gezondheid. Met al die fietsen in de stad is het wel aan te raden om je trouwe tweewieler herkenbaar te maken. Spuit hem bijvoorbeeld in een opvallende kleur of hang er bijzondere accessoires aan. Om kinderen, huisdieren en spullen mee te kunnen nemen op de fiets, kun je ook kiezen voor een lovens bakfiets. Bij lovens vind je verschillende modellen die jouw fietsritjes ideaal maken.

Ontdek de hotspots van de stad

Wanneer al je spullen op hun plek staan is het tijd om de stad te verkennen. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? In de stad is het nu eenmaal minder gebruikelijk om vreemden naar hun favoriete restaurantjes te vragen. Gelukkig zijn er op het internet onwijs veel blogs te vinden die jouw verkenningstocht een goede basis bieden. Met talloze reisjunks en lokale enthousiastelingen die houden van bloggen en vloggen waarbij zij hun favoriete hotspots in de stad graag aan je laten zien, doe je een hoop inspiratie op. Hiermee kun je plekken ontdekken waar je zelf misschien nooit naar binnen of langs was gelopen. Zorg er wel voor dat je toeristische plekken vermijdt, want juist de lokale tentjes zijn het leukst.

Nieuwe sociale contacten maken

Het klinkt tegenstrijdig dat je in een grote stad met veel mensen minder snel vrienden maakt dan in een klein dorp, toch is dat vaak wel het geval. In een grote stad is er geen sprake van ons kent ons, maar is iedereen meer op zichzelf. Maar niet getreurd, ook in de stad kun je prima vrienden maken. Veel scholen organiseren bijvoorbeeld een introductieweek, maar ook bij de sportschool of bij je nieuwe baantje in die hippe koffietent raak je al snel aan de praat met mensen. En als je eenmaal bevriend bent geraakt met stadsmensen zul je zien dat ze je niet snel meer laten gaan.

Geef een reactie